I Mesić među političarima na premijeri "Martovskih ida", Željki Antunović ipak draže komedije

Foto: Borna Čavrag/Index, Marko Todorov/Cropix

U UTORAK navečer u zagrebačkom Cinestaru održana je premijera filma Georgea Clooneyja "Martovske ide". Film o političkim spletkama i kampanjama u kojemu su glavni likovi političari i njihovi PR stručnjaci na premijeru je doveo ljude iste branše iz Hrvatske te nekolicinu poznatih glumaca i voditelja.

Tako su na premijeri bili: Stjepan Mesić, Željka Antunović, Ljubo Jurčić, Duško Valentić, Mario Valentić, Nenad Stazić, Zrinka Cvitešić, Ljiljana Borzan, Robert Zuber, Božo Skoko, Ida Prester, Sarah Josipović, Hana Hadžiavdagić, Petra Maroja i brojni drugi.Ljubo Jurčić: Volim ozbiljne filmove, ne trošim vrijeme na filmove koji su uglavnom tehnika, tehnologija i show

Među brojnim političarima našao se i Ljubo Jurčić koji je u odijelu prošetao Cinestarom te novinarima otkrio da je više tip za ozbiljne filmove koje ne stigne često gledati u kinu, ali zato rado nekad pogleda neki stari film jer su mu bolji filmovi koji su snimani bez pomoći moderne tehnologije. Političar se osvrnuo i na tematiku filma te je rekao kako takve zakulisne igrice svugdje postoje, a ne samo u Americi pa ih ima i kod nas. "Volim ozbiljne filmove, ne trošim vrijeme na filmove koji su uglavnom tehnika, tehnologija i show, više volim stare klasične filmove koji imaju sadržaj, fabulu, zaplet i tako dalje. Volim kada scenaristi i pisci malo rade na sadržaju, a ne samo da koriste efekte, tako da nekad pogledam stare klasike", rekao je Jurčić te dodao kroz smijeh kako je u kino došao jer je dobio poziv i jer su ga častili besplatnim kartama.

Željka Antunović: Moji glumački favoriti su ipak Richard Gere i Julia Roberts, ali mi ni Clooney nije uopće loš

Političarka Željka Antunović priznala nam je kako najviše voli pogledati neku dobru komediju jer je to opušta. "Došla sam zbog filma u kino, ali i zbog Georgea Clooneyja pa od njega očekujem sve najbolje u ovom filmu. Moji glumački favoriti su ipak Richard Gere i Julia Roberts, ali mi ni Clooney nije uopće loš. Preferiram komedije, volim lagane zabavne filmove, one koji me mogu opustiti i u kojima mogu uživati", otkrila je te se osvrnula na temu da političkih igrica uvijek ima dodavši kako ne u njenoj stranci, ali ih je bilo u bivšoj vladajućoj stranci pa su zbog toga i imali puno problema.Stjepan Mesić: Sjećam se svoje predsjedničke kampanje, ali se sjećam i svojih protivnika


I bivši predsjednik Stjepan Mesić pojavio se u kinu. Uz pratnju zaštitara novinarima je na pitanje je li se susreo s takvim političkim spletkarenjima kratko komentirao: "Sjećam se svoje predsjedničke kampanje, ali se sjećam i svojih protivnika, i to jako dobro".

Hana Hadžiavdagić: Uživam u braku, lijepo mi je i radim


Televizijska voditeljica i novinarka Hana Hadžiavdagić nam je za početak otkrila kako se u posljednje vrijeme ne pojavljuje na javnim događajima osim poslovno jer puno radi, a posvetila se i bračnom životu. "Trenutačno jako puno radim. Snimala sam jedan prilog o kulturi i umjetnosti u Sarajevu i moram reći da sam se jako šokirala i iznenadila. Kod nas ide Noć muzeja u cijeloj Hrvatskoj, a tamo se jedno šest, sedam kulturnih institucija i muzeja zatvara, tako da me to potreslo. Inače uživam u braku, lijepo mi je i radim", rekla je Hana. Upitali smo je, kako je poznata osoba u Hrvatskoj i BiH, misli li se osobno angažirati oko te tematike: "Ja sam najbolji ambasador BiH pored Enisa Bešlagića, barem ovdje u Hrvatskoj, radila sam upravo zbog toga taj prilog i čini mi se da ima odjeka. Lijepo je da ima nekog u Hrvatskoj tko će promovirati našu Bosnu i nadam se da je to makar malo doprinijelo".Petra Maroja: Bavim se ispitima, idem na predavanja i brinem se oko svog tijela, trenutačno vodim malo drugačiji život

Petra Maroja priznala nam je da se u posljednje vrijeme posvetila sebi, točnije učenju i svom tijelu, a priznala je i kako još nije donijela konačnu odluku kojoj karijeri će se posvetiti po završetku fakulteta. "Bavim se sama sa sobom. Zvuči smiješno, ali je jednostavno tako. Bavim se ispitima, idem na predavanja i brinem se oko svog tijela, trenutačno vodim malo drugačiji život", otkrila nam je.

"Za karijeru ćemo vidjeti, toliko puta sam rekla da bih nešto htjela pa se to promijenilo, ne bih ništa rekla jer je u ovom momentu sve moguće", bila je suzdržana Petra. Na pitanje je li došla gledati film zbog tematike ili Clooneyja priznala nam je: "Radi tematike sam došla gledati film jer mi Clooney nije baš zgodan glumac. Zgodan mi je Brad Pitt i Ryan Reynolds, ali Clooney mi nije omiljen. Kad bih od pjevača morala odabrati nekog frajera isto bi mi bilo teško za reći, ali P Diddy mi je onako frajer", zaključila je Petra kroz smijeh.

Mario Valentić: Kada bih mogao snimiti film s nekim iz Hollywooda definitivno bi to bio Charlie Chaplin i John Wayne

Mario Valentić u kino je došao bez bolje polovice te priznao kako ne gleda često filmove niti često ide u kino, a kada bi mogao snimiti neki film s bilo kime iz Hollywooda, kako je rekao, to bi zasigurno bio Charlie Chaplin ili John Wayne. "Volim zabavne filmove, ali s druge strane ako je dobro, sve može biti zabavno. Volim drame, volim horore iako iskreno oko ovog filma nisam znao što me čeka, ali pretpostavio sam da ću se dobro zabaviti. Kada bih mogao snimiti film s nekim iz Hollywooda definitivno bi to bio Charlie Chaplin i John Wayne".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara