I Rim dobiva svoju "crvenu četvrt"

I Rim dobiva svoju "crvenu četvrt"

Foto: Shutterstock

GLAVNI grad Italije od travnja će imati svoju "crvenu četvrt" u kojoj će prostitucija biti službeno dopuštena, objavili su u subotu mjesni dužnosnici o pitanju koje je izazvalo žustre polemike.
 
Gradonačelnik Rima, Ignazio Marino (lijevi centar), dao je u petak navečer zeleno svjetlo da se prostitucija ograniči na područje poslovne četvrti koju nazivaju EUR, na jugu povijesnoga grada.
 
Prema novoj odredbi policija će naplaćivati globe do 500 eura prostitutkama koje bi svoju djelatnost obavljale izvan dopuštene zone.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Plan legalizacije je iznijela stanovnica tog okruga koja sadašnje stanje smatra kaotičnim. Istaknula je da je EUR de facto crvena četvrt grada, s više od 20 ulica koje su danju i noću pune transvestita, jako mladih djevojaka i muških prostitutki te je dodala da stanovnici četvrti trebaju malo mira.
 
U Italiji je između 70.000 i 100.000 prostitutki, od kojih su polovica Talijanke, a dvije trećine rade na ulicama. Zakon ne zabranjuje tu djelatnost, ali zapošljavanje prostitutki i vođenje javne kuće nezakoniti su.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara