Izgubio 12 godina sjećanja: Nisam shvaćao tko je taj starac u ogledalu, ništa nije imalo smisla

Izgubio 12 godina sjećanja: Nisam shvaćao tko je taj starac u ogledalu, ništa nije imalo smisla

Ilustracija: Shutterstock

TALIJANSKI liječnik koji se probudio iz kome i shvatio da mu je nestalo 12 godina sjećanja ispričao je talijanskom listu La Repubblici o svojoj borbi da se navikne na normalan život poslije tog neobičnog iskustva.

Pierdante Piccioni bio je sudionik teške prometne nesreće 31. svibnja 2013. godine. Bio je u komi osam sati, a kad se probudio mislio je da je 25. listopada 2001. Nije se mogao sjetiti ničega poslije toga datuma.

U razgovoru za La Repubblicu prisjetio se šoka kad je ugledao svoju suprugu, iznenada mnogo stariju, "druge boje kose i s borama".

Umjesto dva sina, dječaraca od osam i 11 godina, u posjet su mu došla dva "odrasla muškarca s bradama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Nakon dva dana došao sam do ogledala, kupaonici. Tko je taj starac? Poslije sam upitao zašto mi roditelji ne dolaze u posjet. Bilo je bolno 'saznati' da mi je majka umrla tri godine prije", rekao je Piccioni.

Morali su mu objašnjavati zašto se u Italiji plaća nekakvim eurima, a ne lirama, naučiti ga kako se koristi smartphone, a morao je ponovo i na fakultet da prouči koliko je medicina napredovala u tih 12 godina.

Otkako se probudio iz kome, sve u nadi da će mu iznenada sinuti, Piccionijeva obitelj mu pokazuje fotografije, filmove i utakmice iz razdoblja kojeg se ne može sjetiti i vodi ga na mjesta koja ne pamti.

"Nisam još izgubio nadu da moja 'pohrana podataka' nije izbrisana, nego da je samo šifrirana i da ću negdje pronaći lozinku", rekao je.

Piccioni je odbio invalidsku mirovinu i, pobijedivši skepticizam kolega, vratio se 1. veljače na posao liječnika hitne službe u Codognu, gradiću 60 kilometara jugoistočno od Milana.

La Repubblici je rekao da mu je pisanje dnevnika pomoglo u teškim trenucima, uključujući napadaje depresije, i da razmišlja da to pretvori u knjigu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara