"Ja sam idiot": Benedict Cumberbatch osvrnuo se na optužbe za rasizam

"Ja sam idiot": Benedict Cumberbatch osvrnuo se na optužbe za rasizam

Screenshot: YouTube

GLUMAC Benedict Cumberbatch prošlu srijedu gostovao je u PBS-ovu showu voditelja Tavisa Smileyja u kojem se, među ostalim, dotakao teme nedostatka poslovnih prilika za svoje glumačke kolege- crnce u Velikoj Britaniji te veću mogućnost njihovog glumačkog napretka u SAD-u, pritom ih nazvavši "obojenima", prenosi Daily Mail.

Nije dugo trebalo da postane glavna tema korisnika društvenih mreža. "Benedict Cumberbatch ljude u 2015. naziva "obojenima? I onda se pitamo, što ne valja sa svijetom", glasio je jedan u moru sličnih komentara na Twitteru, zbog čega je 38-godišnji Cumberbatch u ponedjeljak ispričao u službenom priopćenju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskreno se ispričavam. Nemam opravdanja zbog toga što sam bio takav idiot i što sam načinio
toliku štetu. Nadam se da će ovaj incident pomoći ostalima kod korištenja pravilne terminologije kako ubuduće ne bi nekoga uvrijedili. Najsramotniji aspekt moje izjave jest činjenica da sam u tom trenutku objašnjavao nejednake mogućnosti u glumačkoj industriji koje prije svega pogađaju moje crnačke kolege. Osjećam se kao potpuna budala i još se jednom ispričavam zbog korištenja nepromišljene riječi koja je uvrijedila i neke moje prijatelje". 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara