Johnny Depp i Alice Cooper osnovali supergrupu

Johnny Depp i Alice Cooper osnovali supergrupu

Foto:

AMERIČKI rock glazbenik Alice Cooper osnovao je s glumcem Johnnyjem Deppom i gitaristom Aerosmitha Joeom Perryjem supergrupu Hollywood Vampires, a prvi puta nastupit će na glavnoj pozornici festivala Rock in Rio u rujnu.

To je zasad jedini nastup u rasporedu nove supergrupe, a na stranicama festivala Rock in Rio istaknuto je da su zajedno snimili i album. Na brazilskom festivalu nastupit će uz System of a Down, Queens of the Stone Age i ponovno okupljeni Faith No More.

Ime benda The Hollywood Vampires potječe od zloglasne ekipe cugera koju je Cooper osnovao s Johnom Lennonom, Harryjem Nilssonom, Keithom Moonom i Ringom Starrom u "Rainbow Bar and Grillu" u Los Angelesu u sedamdesetima.

Depp je više puta nastupao s Cooperom otkada su se upoznali na setu filma "Sjene tame" (Dark Shadows) redatelja Tima Burtona - Depp je u filmu glumio vampira, a Cooper samoga sebe.

Depp je prvi put sa shock rokerom svirao gitaru na njegovom nastupu 2012. u Orpheumu u Los Angelesu. Tada su, kako je Cooper nedavno rekao za Rolling Stone, stvorili vezu koja je dovela do snimanja u studiju.

Ocijenio je da Depp ima osjećaj za rock and roll stare škole i da ne pretjeruje u nastupu.

Depp je pjevao prateće vokale na Aerosmithovom 15. studijskom albumu "Music From Another Dimension" i otud veza s Joeom Perryjem.

Još uvijek nije poznato koji će drugi glazbenici biti u bendu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara