Kako su nastali fenomenalni murterski "alieni": "Radile smo kad bi dicu stavile leći"

Kako su nastali fenomenalni murterski "alieni": "Radile smo kad bi dicu stavile leći"

Foto: Šibenski Portal/Press

MAJA RADMAN, Ane Donđivić, Blanka Šikić, Antica Markov, Ružica Mudronja, Ana-Maria Papeša, Nensi Lukin, Barbara Vodopija, Sandra Olujić i Ane Šandrić, deset je to Murteranki koje su ove godine na maškarama u Murteru svojim kostimom oborile sve s nogu, piše Šibenski Portal.

Riječ je o fenomenalnoj maski "aliena" s kojom su prošetale "Murterskim bakama" i sve okupljene natjerale da pomisle kako su, u najmanju ruku, statisti u filmu Ridleyja Scotta.

Osim što su Murteranke vjerno kopirale holivudskog izvanzemaljca, cijeli su kostim, od glave do pete, izradile - same.

"Masku smo radile otprilike mjesec dana. Uglavnom kada bi djecu stavile leći našle bi se kod jedne prijateljice u njezinom apartmanu i radile od 21 sat navečer pa nadalje. U početku smo svaku nedjelju odmarale, ali kako su se ‘Bake’ bližile radile smo i nedjeljom", govori Maja Radman.
Kako su uopće došle na ideju ‘uskočiti’ u izvanzemaljski kostim, Maja nije znala reći. Kaže kako se ne sjeća čija je to zapravo ideja bila. Kostim su radile prema fotografiji iz filma, a mnogo probi prije samog pokladnog utorka nije bilo.

"Cijeli kostim od glave do pete uopće nismo stigle isprobati. Tek smo na sam dan obukle kostim i oduševile se. Nadmašile smo same sebe. Nije samo naša maska bila odlična, bilo ih je još fenomenalnih. ‘Murterske bake’ su čudo! To stvarno vrijedi pogledati uživo i pohvaliti sve sudionike", kaže Maja koja sa svojim prijateljicama u pokladnoj povorci sudjeluje već 17 godina i dodaje: "Kostim je uglavnom od kartona, a ostali materijal tražili smo po raznim dućanima, većinom onima specijaliziranim za građevinu. Ima tu dosta žice, cijevi ma svega".

Maja priznaje kako će im dogodine biti teško nadmašiti "aliena" za koje su dobile na stotinu komentara i pohvala.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara