Katastrofičari, ponovo je vaše vrijeme: Uz dolazak novog pape, bio on crn ili ne, stiže i smak svijeta!

Katastrofičari, ponovo je vaše vrijeme: Uz dolazak novog pape, bio on crn ili ne, stiže i smak svijeta!

Foto: AFP

VIJEST dana povlačenje je pape Benedikta XVI. s dužnosti poglavara Katoličke crkve.

A osim što to znači da ćemo umjesto jednog pape dobiti drugog, znači i to da ćemo narednih nekoliko tjedana vjerojatno slušati i čitati o katastrofama koje nam prijete u trenutku kad se ta zamjena dogodi.

Dva proročanstva

Naime, kao najvjerojatniji Benediktov nasljednik spominje se afrički kardinal Peter Turkson, a ako ste kojim slučajem zaboravili, dolazak prvog crnog pape na čelo Crkve prema nekim navodima znači i da nas uskoro očekuje smak svijeta. Još u vrijeme kad nas je napustio Benediktov prethodnik, Ivan Pavao II., najtraženiji pojmovi na internetskim tražilicama bili su "Black Pope", "Nostradamus" i "Malachy", a i ovih nas dana sigurno očekuje sličan scenarij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
A kako ne biste morali pretjerano puno tražiti mi vam donosimo "pravu istinu" o proročanstvu vezanom uz idućeg papu.

Nostradamus nema pojma, ali zato Malahi zna!

Dakle, Nostradamus je navodno prorekao da će crni papa biti pretposljednji papa prije kraja svijeta, ali ne postoji gotovo nikakva dokumentacija tog njegovog proročanstva, s obzirom na to da se u svojoj knjizi "Centuriae" služio takvim metaforama i opisima da ih je nemoguće "razriješiti". Osim toga, pisao ih je na francusko-latinskom, jeziku koji je sam izmislio, piše bloger No More Mister Nice.

Kao drugi "autoritet" za papinska proročanstva spominje se irski svetac Malahi. On je bio redovnik u 12. stoljeću, a napravio je popis papa koji je dosad bio gotovo u potpunosti točan (ako uzmemo u obzir da se njegova proricanja sastoje od kratkih opisa i epiteta na latinskom koji ne otkrivaju previše detalja o svakom papi). On je, naime, predvidio da će svijet prije svog kraja doživjeti 112 papa. A Benedikt je bio 111.

"Posljednji vladar svete Katoličke crkve bit će Petar Rimljanin, koji će hraniti svoje stado usred mnogih muka i nevolja, nakon čega će grad na sedam brda biti uništen i strašni će Sudac suditi ljudima. Kraj", napisao je Malahi o posljednjem papi, a Benedikta je opisao riječima "svetost masline/olive", koje su "pronicljiviji" uspjeli povezati s njim. Naime, benediktinci se još nazivaju i "olivetancima". Papu Ivana Pavla II. opisao je kao papu "pomrčine sunca", koja je uistinu bila na snazi u trenutku njegova rođenja.

Dakle, uskoro nas očekuje apokalipsa, neovisno o tome bio papa crn, bijel, žut ili narančast. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara