Kobasice, slanina i majoneza: Tinejdžer smije jesti samo punomasnu hranu ako želi preživjeti

Kobasice, slanina i majoneza: Tinejdžer smije jesti samo punomasnu hranu ako želi preživjeti

Foto: Pheasantshillfarm.com

TINEJDŽERU Leeju Jonesu naizgled bi možda pozavidjeli mnogi.

Njegova se prehrana većinom sastoji od ukusne "nezdrave" hrane, kobasica, slanine, burgera i drugih punomasnih namirnica za čijom konzumacijom žude mnogi koji se bore s viškom kilograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Lee se tako ne hrani svojom voljom, već iz medicinskih razloga. On je jedan od otprilike 500 ljudi na svijetu koji boluju od bolesti zbog koje njegovo tijelo ne procesuira glukozu na pravilan način te mora jesti velike količine punomasnih proizvoda kako bi preživio. S druge strane, zabranjeno mu je bilo što slatko, kruh ili pizza.

Sve što jede prženo je i prekriveno majonezom

Svakog tjedna Lee pojede 56 kobasica, 24 komada slanine, 24 pljeskavice, tri staklenke maslaca od kikirikija, sedam kantica kiselog vrhnja, litru i pol maslinovog ulja i veliku staklenku majoneze, javlja The Sun. Njegova je majka Ayse izjavila: "Većinu vremena Lee živi pravi tinejdžerski san. Može uživati u hrpi kobasica dok ja pripremam zdrav obrok za drugu djecu. Sve što jede je prženo u ulju, a na sve stavljam vrhnje i majonezu".

Dvaput mu je krivo uspostavljena dijagnoza

Kad bi se Lee prestao hraniti na ovaj način došlo bi do oštećenja mozga koje bi dovelo do katastrofalnih napadaja i drugih dugoročnih problema. Leeju je kad je imao tri godine dijagnosticiran autizam, a epilepsija kad je imao sedam. Unatoč lijekovima stanje mu se pogoršavalo, sve dok njegova majka nije naišla na liječnika koji je uspostavio pravu dijagnozu. Otad mu se stanje značajno popravilo. "Drago mi je što više nikad ne moram jesti pire-krumpir, ali nedostaje mi čips, čokolada, pizza i ostali slatkiši", izjavio je Lee.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara