Kontroverzni spot "promovira pedofiliju": Shia LaBeouf u kavezu s 12-godišnjakinjom

Kontroverzni spot "promovira pedofiliju": Shia LaBeouf u kavezu s 12-godišnjakinjom

Screenshot: YouTube, Foto: Guliver Image/ Getty Images

NOVI singl australske pjevačice Sije "Elastic Heart" koji je jučer objavljen na YouTubeu već je pregledan preko tri i pol milijuna puta, a tome su zasigurno pridonijeli i neki pobješnjeli fanovi popularne pjevačice koji smatraju kako njime promiče pedofiliju.

U spotu vidimo američkog glumca Shiju LaBeoufa i 12-godišnju plesačicu Maddie Ziegler koji se u njemu hrvaju i izvode pomalo čudan ples u velikom kavezu za ptice, no odmah možete vidjeti kako je u pitanju samo poseban umjetnički izričaj po kojemu je Sia itekako poznata.

No, našlo se jako puno oštrih kritičara koji smatraju kako 28-godišnji Shia u spotu neprimjereno dodiruje Maddie, prenosi The Independent.

"Volim Siju, no ovdje je doista pogriješila. 12-godišnju djevojčicu su prikazali na preseksualiziran način. Ovo nije umjetnost već iskorištavanje maloljetnice. Stavili ste 30-godišnjeg muškarca u kavez s djevojčicom. Odvratno", samo je jedan u nizu sličnih komentara koje je moguće pročitati na YouTubeu i ostalim društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sia je pak na svojemu Twitteru poručila dežurnim dušobrižnicima: "Jedino što mogu kazati jest da su Maddie i Shia jedini glumci koje sam mogla zamisliti u ovim ulogama. Ispričavam se ako je nekoga uvrijedio spot za pjesmu 'Elastic Heart", moja namjera je bila prikazati emocionalno ispunjenje na jedan drugi način. Nikoga nisam htjela uzrujati".

Oni koji brane pjevačicu i njezin novi spot, smatraju kako pedofiliji u njemu nema mjesta, a neki idu toliko daleko pa je jedan korisnik na YouTubeu napisao: "Oni koji u ovome vide pedofiliju očito imaju predispozicije da i postanu pedofili"

Drugi korisnik je pak napisao: "Ljudi koji su bili žrtve zlostavljanja kao djeca vjerojatno vide nešto loše u ovome, no ne i ostali".


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara