"Mali i veliki, kompletna family": Sretan vam "trash" Božić

Screenshot: YouTube

POPIS dobrih božićnih pjesama prilično je dug, a njihovi su autori svojom maštovitošću i talentom još više doprinijeli buđenju božićnog duha u ljudima. S druge strane, popis loših božićnih pjesama još je duži, a njihovi autori kao da su se potrudili pokazati nam drugu, iritantniju stranu Božića. Neke od njih već odavno znamo, neke su nove, ali sve one našle su svoje mjesto na popisu "najtrasherskijih" božićnih pjesama.

Backstreet Boys - It’s Christmas Time Again

Iako su nedavno najavili svoje ponovno okupljanje i turneju, popularni "dečki iz stražnje ulice" pokazali su da još uvijek, iako ostarjeli, imaju ono nešto. Tako su se odlučili snimiti jednu božićnu pjesmu i to, kažu, kako bi ostavili nešto pamtljivo iza sebe. Uz stihove poput "La ta, la ta ta ta ta, (I’ve been bad, I’ve been goo,  I’ve been everything I should)" i spot koji izgleda poput epizode Pokemona, dečki su sigurno ponosni što je njihov plan doista i uspio.

New Kids On The Block - Funky, funky Xmas

Svoju sreću s božićnim hitovima odlučio je iskušati i jedan od najstarijih boy bandova. "Novi klinci u kvartu" stvorili su pjesmu u kojoj "prolazi sve, samo da se rimuje", što dokazuju prekrasnim stihovima "Have a funky funky Christmas, have a funky funky Christmas, New Kids On The Block, let's rock, it's Christmas time, we're gonna celebrate it with a rhyme".Beach Boys – Santa’s Beard

Još jedni dečki, ali ovaj put s plaže, davnih su dana dali svoj obol slavljenju blagdana Isusovog rođenja. Njihova pjesma o djedovoj bradi odlikuje se surf ritmom i bezbrojnim ponavljanjima ala "I wanna see Santa Claus, the real real Santa He wants to meet ol' Santa Claus" pa i nije baš da budi blagdansko raspoloženje.Kelly Family - White Christmas

Obitelj koja se najviše proslavila pjesmama o suludoj ljubavi naspram jednoj djevojci ("I can't stop myself") i jednom vazemaljcu (" Fell in love with an alien") iz nekog je razloga odlučila obraditi božićni hit "White Christmas" i to na prilično grozomoran način zbog kojeg se Irving Berlin i Bing Crosby zasigurno okreću u grobu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hanson - Everybody Knows the Claus

Poput obitelji Kelly, i braća Hanson, dugokosi teen idoli iz Tulse koji su, između ostalog, odgovorni za neobjašnjivo popularan pjesmuljak 'Mmmbop', prepustili su se blagdanskom duhu i stvorili hit "Everybody Knows the Claus".  Uz stihove "Don't you smell the cookies he's bakin, can't you see that belly, its shakin", braća su nastavila tradiciju stvaranja pjesama koje ćemo zaboraviti i prije nego što Božić službeno završi.

Srebrna krila & prijatelji - Božić dolazi

Pjesma koja je među domaćima zasigurno pri samom vrhu ako ne i na tronu "najtrashjerskijih". Svojim "kreativnim" spotom u kojem svi cijelo vrijeme "spontano" ulaze u kadar i stihovima poput "Kad padne Badnja noć, skupimo se svi, mali i veliki, kompletna family",  ona zasigrno može stati rame uz rame starim domaćim hitovima kao što su "I've got a feeling (i osjećam to)" ili "I wanna tuc-tuc". Samo što je pjesma "Božić dolazi" mnogo iritantnija i od Kasandrinog "osjećaja za filing", a i Sennine želje za tuc-tucom.


Marko Perković Thompson i Stepinčevi mališani - Zvona zvone, Božić je

Svoju interpretaciju blagdana ljubavi i mira, Marko Perković Thompson odlučio je dati uz pomoć dječjeg zbora, no ni Stepinčevi mališani nisu uspjeli spasiti ovu na momente doista jezivu izvedbu koja božićni duh budi na jedan sasvim drukčiji način.Bonus : Ivan Hrvatska - Make Love to Christmas

Ova pjesma, za razliku od svih dosad nabrojanih, svojim trasherskim autoironijskim prizvukom nudi pravu sliku načina na koji božićni hit treba izgledati, a i zvučati. Uz stihove "First i make love to you and then i make love to Christmas" ovaj slavenski ljubavnik, šarmer i partijaner i njegov osebujan glazbeni izričaj, zasigurno će vas oraspoložiti, nasmijati i pokazati što zapravo znači biti u pravom blagdanskom raspoloženju.


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara