Michelle Obama nahvalila "Snajperista"

Michelle Obama nahvalila "Snajperista"

Foto: Press

AMERIČKA prva dama Michelle Obama je na sastanku za popularizaciju i reintegraciju američkih vojnih veterana u društvo nahvalila najnoviji za Oscara nominirani Eastwoodov uradak "American Sniper".

Glavna zvijezda filma Bradley Cooper, predsjednik Obama i predstavnici najmoćnijih medija i holivudskih studija sastali su se u Washingtonu kako bi pokrenuli inicijativu 6 CERTIFIED. Ta bi inicijativa omogućila da se na kutu ekrana filmova i serija, koji su za to dobili dozvolu od strane Got your 6 (udruga za popularizaciju i integraciju veterana), izvjesi medalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da film ili serija za to dobije dozvolu mora prikazivati veterane, popularizirati ih ili biti snimljen od strane vojnih veterana. Udruga Got your 6 je inače osnovana 2012. kako bi između ostalog pokušala uključiti Hollywood u razbijanju stereotipa i promoviranju bolje percepcije američkih vojnih veterana u društvu.

"Nadamo se da će naša zemlja poželjeti našim veteranima dobrodošlicu, i to ne tako što će ih razdvajati nego primiti natrag u društvo", izjavila je Obama.

Stala je i u obranu Američkog Snipera: "Znam da je bilo kritika, ali osjećam kako ova film dotiče mnoga od onih iskustava i emocija koje sam iz prve ruke imala priliku čuti od vojnika i njihovih obitelji u proteklih nekoliko godina".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara