Misterij ubojstva "Crne Dalije" napokon će biti riješen - ubojica ipak liječnik?

Misterij ubojstva "Crne Dalije" napokon će biti riješen - ubojica ipak liječnik?

Foto: noirnation.com

GOTOVO sedamdeset godina od njene smrti konačno bi moglo biti rješeno ubojstvo mlade glumice Elisabeth Short, koju su mediji poslije tragične smrti prozvali Crnom Dalijom jer je posljednji put viđena u uskoj crnoj suknji.

Njeno je tijelo pronađeno 15. siječnja 1947. na parkiralištu u Los Angelesu a dolaskom na mjesto zločina policajci su imali što vidjeti - Elisabeth je pronađena unakažena i rasječena napola. Tijekom godina privedeni su mnogi osumnjičenici, no nijedan pravi. Cijeli je slučaj poprimio tolike razmjere da su se policiji u anonimnim pismima ljudi sami javljali tvrdeći kako su ubili lijepu glumicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak ubojica nikad nije pronađen, a jedan od najizglednijih počinitelja bio je liječnik George Hodel, koji je preminuo 1991. Njegov sin Steve objavio je prije deset godina knjigu "Osvetnik Crne Dalije" u kojoj je iznio svoje sumnje o tome kako mu je otac bio jedan od najtraženijih američkih ubojica. U vrijeme Elisabethinog ubojstva stariji Hodel radio je kao kirurg u bolnici blizu mjesta gdje je nesretna djevojka pronađena, a kratko je vrijeme bio s njom i u vezi. Sumnja se da je Hodel ubio i druge djevojke na istom području čija je smrt do današnjih dana ostala neriješena.

Svjetski mediji pišu kako je labrador nedavno u podrumu kuće gdje je živio liječnik pronašao određene tragove koji bi mogli upućivati na ubojstvo. Nalazi se očekuju svakog dana, kada ćemo doznati hoće li se misterij zvan "Crna dalija" napokon riješiti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara