Nakon 17 godina vraća se legendarni Tamagotchi: Može li "zaraziti" nove klince?

Nakon 17 godina vraća se legendarni Tamagotchi: Može li "zaraziti" nove klince?

Foto: Bandai

ONI KOJI su odrastali u devedesetima vjerojatno se sjećaju Tamagotchija, malene plastične digitalne igračke koja je bila toliko zarazna da su je u nekim školama zabranjivali.

Naime, ako niste upoznati s Tamagotchijem, riječ je digitalnom ljubimcu o kojem ste morali brinuti, igrati se s njim, hraniti ga ili izvoditi u šetnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tamagotchi se prvi puta pojavio 1996. i postao pravi hit, a do 2010. prodano je preko 79 milijuna igara. Postojalo je preko trideset različitih digitalnih ljubimaca koje su klinci odgajali.

Ranije verzije nisu imale opciju pauziranja pa ste svakih pola sata morali nahraniti ljubimca kako ne bi uginuo, što je dovelo do problema u školama jer djeca su bila zaokupljena brigom za ljubimce.

Međutim, tvrtka Bandai, 17 godina nakon što se igra prvi puta pojavila, donosi novu verziju Tamagotchija, "Tamagotchi Friends", koji je moderniziran, ali ne što se grafike tiče jer digitalni ljubimci zadržat će svoj prepoznatljivi izgled. Novina je opcija "Bump" koja korisnicima omogućava spajanje uređaja kako bi se dva digitalna ljubimca mogla zajedno igrati, piše Telegraph.

Jedino je pitanje može li Tamagotchi preživjeti u borbi s omiljenom igračkom klinaca i odraslih - pametnim telefonom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara