Norveška princeza u tajnoj misiji: U Indiji brinula o dvoje novorođenčadi gay para

Norveška princeza u tajnoj misiji: U Indiji brinula o dvoje novorođenčadi gay para

Foto: AFP

BUDUĆA kraljica Norveške, princeza Mette-Marit, tajno je u listopadu otputovala u Indiju kako bi pomogla u brizi oko blizanaca koje je rodila surogat majka, dok njihovi roditelji, gay par iz Norveške, ne dođu po njih, priopćili su iz palače ovog ponedjeljka, javlja Raw Story.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ponosni roditelji prijatelji su princeze i njezinog supruga princa Haakona, a imali su problema s dobivanjem vize pa je u New Delhi umjesto njih privremeno otišla Mette-Marit.

Za vrijeme boravka u klinici s novorođenčadi ovu 39-godišnjakinju nitko nije prepoznao, a medicinsko je osoblje mislilo da je ona dadilja blizancima. Princeza, koja je bila samohrana majka dok se nije udala za Haakona 2001. godine, izjavila je da se nije htjela uvlačiti u raspravu oko surogat majki, prakse koja je u Norveškoj zabranjena: "Ponekad se u životu nađemo u teškoj situaciji u kojoj postoji jako malo ili čak niti jedno dobro rješenje. U takvim situacijama primorani smo donositi teške odluke, čak i ako one imaju svoju cijenu. Vodi se velika rasprava oko problema da djecu na svijet donose surogat majke. U mojim očima, ovo nije bio doprinos toj debati. Što se mene tiče, tu se radilo samo o pomoći dvoje novorođenčadi koji su bili sami na svijetu. A ja sam im mogla pomoći", napisala je na službenoj stranici.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara