Nova knjiga o tajnama Harryja Pottera

Nova knjiga o tajnama Harryja Pottera

Screenshot: YouTube

LJUBITELJE serijala o malom čarobnjaku Harryju Potteru britanske spisateljice J.K. Rowling obradovat će najnovija knjiga objavljena prošli tjedan koja sadrži sveobuhvatan prikaz rada na tom serijalu, uključujući autoričinu korespondenciju s urednicima i razne izmjene.

Kako prenosi The Independent, knjiga autora Philipa Erringtona "J.K.Rowling: Bibliografija 1998.-2013." na 544 stranice donosi detaljan prikaz autoričina rada na knjigama, brojne dosad nepoznate tajne priče o Hogwartsu, kao i alternativne ideje za naslove knjiga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Primjerice, četvrti nastavak serijala "Harry Potter i plameni pehar", objavljen 2000., gotovo je ponio naslov "Harry Potter i tri pobjednika" ili "Harry Potter i smrtonoše" ili čak "Harry Potter i pehar vatre".

Autoričina korespondencija s uredništvom otkrila je da je ona bila spremna na kraćenje rukopisa za drugi nastavak, "Harry Potter i odaja tajni", ali i da nikako nije bila sretna što mora unositi izmjene u treći dio, "Harry Potter i zatočenik Azkabana".

Sama autorica izrazila je duboko poštovanje spram Erringtonova "zastrašujuće detaljnog i robovski iscrpnog rada" na njezinoj "donekle zbunjujućoj" bibliografiji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara