Novosadska voda ipak nije sveta

Novosadska voda ipak nije sveta

Screenshot: BBC

PRIJE nekoliko dana regiju (ali i svijet) obišla je priča o svetoj vodi iz Novog Sada.

Točnije, vojvođanski mediji objavili su da od 19. siječnja novosadskim vodovodom teče sveta voda, prenoseći vijest o posvećivanju vode gradskog vodovoda na blagdan Bogojavljenja, koji je slava novosadskog Javnog komunalnog poduzeća "Vodovod i kanalizacija".

Vodu je blagoslovio novosadski svećenik Srpske pravoslavne crkve na poticaj predsjednika Narodnog pokreta "Dinara-Drina-Dunav" Tomislava Bokana, koji je i savjetnik direktora "Vodovoda i kanalizacije", prenijeli su novosadski internetski portali Autonomija i 021.

"Na ovaj način sadašnje rukovodstvo našeg vodovoda pokazuje da u pravom duhu kulture, tradicije i skromnosti upravlja ovim poduzećem", rekao je tom prilikom Bokan, poručivši da je "blagoslov time prenesen na vodu koju će ubuduće piti Novosađani".

A građani su u međuvremenu reagirali pritužbama koje je sad odbacio novosadski pučki pravobranitelj Aleksandar Grujić koji je kazao da voda nije sveta, piše 021.rs. On je kazao da je tijekom obilježavanja crkvenog praznika i slave firme JKP "Vodovod i kanalizacija" svećenik posvećivao vodu, ali ne iz sustava, nego samo onu koja je bila u bačvama ispred kabineta direktora Miloša Stanisavljevića.

"Dakle u konkretnom slučaju posvećenja vode, nije bilo nikakvog kontakta s vodom koja se nalazi u sustavu gradskog vodovoda i putem kojeg se snabdijeva Grad Novi Sad, već je to vršeno s vodom koja je bila fizički odvojena i nalazila se u posebnim bačvama", kazao je novosadski zaštitnik građana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara