Odgovor scijentologa na dokumentarac koji je potresao Hollywood

Odgovor scijentologa na dokumentarac koji je potresao Hollywood

Foto: Guliver Image/ Getty Images

DOKUMENTARNI film Alexa Gibneyja (na fotografiji) "Going Clear: Scientology and the Prison of Belief" koji se premijerno prikazuje na ovogodišnjem Sundance Film festivalu izazvao je pravu paniku među članovima Scijentološke crkve, a o koliko teškim optužbama se zapravo radi, govori i to što su iz HBO Documentary Filmsa angažirali tim od čak 160 odvjetnika koji su prethodno pogledali film kako bi kompaniju osigurali od napada.

Scijentološka crkva je zatim platila oglase u New York Timesu i Los Angeles Timesu u kojima je dala do znanja kako je "film utemeljen na lažnim informacijama", prenosi Salon.

U filmu koji je nastao prema istoimenoj knjizi Lawrencea Wrighta, među ostalim se spominju bizarne metode zastrašivanja koje su koristili čelnici crkve, kao i nastojanja crkve da razori brak Toma Cruisea i Nicole Kidman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, poglavar crkve David Miscavige navodno je bio sumnjičav prema Kidman čiji je otac bio poznati australski psiholog, smatrajući da će negativno utjecati na Cruisea.

No, sada se i službeno oglasila Scijentološka crkva, a ovo je dio njezinog priopćenja:

"Crkva je dokumentirala dokaze iz kojih se vidi da su iznesene optužbe u Gibneyjevom filmu izrekli profesionalni antiscijentolozi i lažljivci koji  zarađuju za život tako što šire lažne informacije o nama. Crkva je u više navrata pokušala stupiti u kontakt s Gibneyjem i ljudima iz HBO-a, i pritom im osigurati relevantne informacije o sebi te je čak 25 osoba bilo spremno s njima pričati i dati im valjane informacije iz prve ruke. Nismo željeli poseban tretman, već samo fer tretman".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara