Odlična reklama: New York Times (opet) nahvalio Varaždin

Odlična reklama: New York Times (opet) nahvalio Varaždin

Foto: Press

U SIJEČNJU ove godine reporteri New York Timesa boravili su u Varaždinu, u organizaciji tamošnje turističke zajednice, a dojmove s posjeta ovom hrvatskom gradu, kao i brojne pohvale, novinarka Shivani Vora iznijela je u članku koji je danas objavljen.

Ovo nije prvi put da New York Times hvali Varaždin - početkom prošle godine magazin je objavio i članak pod naslovom "52 Places to Go in 2014", a na listi destinacija koje magazin preporučuje, našao se i naš Varaždin. Ovaj put, u svom novom članku pod naslovom "In Varazdin, a Thriving Arts Scene Emerges", New York Times, između ostaloga, piše:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska je možda najpoznatija po slikovitoj dalmatinskoj obali uzduž koje se nižu srednjovjekovni gradovi poput Dubrovnika. Varaždin, grad s 50.000 stanovnika u unutrašnjosti Hrvatske, koji je udaljen sat vremena vožnje od Zagreba, ima jednako bogatu povijest, ali je u posljednjih nekoliko godina postao poznat i kao centar kulture".

Novinarka magazina u članku posebno ističe sve izraženiju umjetničku scenu Varaždina. "Njegovi festivali slave i suvremenu umjetnosti i barok, a obuhvaćaju izričaje od plesa do rock glazbe. Živu umjetničku scenu Varaždina čine umjetnici i ateljei, a razne javne inicijative čine ju sve dinamičnijom", piše New York Times.

"Imajući na umu utjecaj New York Timesa, i konkretne efekte koje je uvrštavanje na listu top destinacija u 2014. imalo za grad, može se reći da će i ovaj članak izdvojiti Varaždin na sve dinamičnijem turističkom tržištu", stoji u priopćenju Turističke zajednica grada Varaždina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara