On ima 101 godinu, ali to ga ne sprečava da se priprema za maraton

On ima 101 godinu, ali to ga ne sprečava da se priprema za maraton

Foto: AFP

FAUJA SINGH poznatiji i pod nadimkom "Tornado s turbanom" jedan je od najstarijih maratonaca na svijetu, ako ne i najstariji. Ovaj 101-godišnjak trenutačno se priprema za 10-kilometarsku utrku u Hong Kongu koja će mu ujedno biti i posljednja, zbog čega osjeća golemu tugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stvarno ne želim čuti riječ 'mirovina', jer još uvijek mogu trčati i uskočiti u autobus. To je jedan negativan osjećaj kakav nikad nisam doživio. Bojim se da me ljudi neće više voljeti kad prestanem s trčanjem. Kada ostarite, postanete kao malo dijete i neprestano želite pozornost", kazao je ovaj djedica koji je počeo trčati u dobi od 89 godina, a svoje najbolje vrijeme postigao je u Torontu, gdje je trčao pet sati, 40 minuta i četiri sekunde, prenosi sports.ndtv.

Starac teži tek 52 kilograma, no ni to ga neće spriječiti u naumu da se nastavi baviti trčanjem. "Radit ću to isključivo radi svog zdravlja", tvrdi Singh koji je počeo trčati prije 12 godina nakon što je vidio jedno natjecanje na televiziji, a to mu je vrijeme bio potreban i "ispušni ventil" radi smrti supruge i sina.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara