Otkrijte tko su vam dobri, a tko loši prijatelji... Uz pomoć aplikacije

Otkrijte tko su vam dobri, a tko loši prijatelji... Uz pomoć aplikacije

Screenshot: Vimeo

APLIKACIJE nam danas pomažu da imamo pod kontrolom sve što nam se u životu dešava - od toga koliko smo aktivni, koliko spavamo, do praćenja otkucaja srca.

No, nova aplikacija nazvana pplkpr ("people keeper") prati naš društveni život i u konačnici nam otkriva kako se zapravo osjećamo kad komuniciramo s određenim ljudima u svojoj okolini. Razvili su je Lauren McCarthy i Kyle McDonald s ciljem da korisnik sazna kad je u nekom odnosu pod utjecajem stresa, a kad je taj odnos zadovoljavajući, prenosi Mashable.

Mjereći biometričke podatke aplikacija vam može otkriti i neka posve neočekivana saznanja, primjerice s kojim kolegom bolje surađujemo ili s kojim se prijateljem bolje razumijemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pplkpr radi s bilo kojim uređajem za praćenje tjelesnih aktivnosti koji podržavaju Bluetooth u verziji 4.0, poput recimo narukvice Polar H7 ili Zephyr HxM. Podatke sinkronizira s aplikacijom i bilježi podatke, odnosno osjećaje svaki put kad smo u interakciji s nekim.

Prema bazi podataka koju prikupi te prema odgovorima korisnika koje daje u toku korištenja, traži pravilnosti u vezama koje ostvarujemo i razlučuje koji ljudi na nas djeluju pozitivno, a koji negativno.

pplkpr from Kyle McDonald on Vimeo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara