"Otok Shutter" postaje HBO-ova serija, a prvu epizodu režira Scorsese

Foto: Press

FILMSKA uspješnica oskarovca Martina Scorsesea iz 2010. "Otok Shutter" ("Shutter Island") trebala bi postati TV serija pod nazivom "Ashecliffe", a pilot epizodu režirat će sam Scorsese na temelju scenarija koji će napisati Dennis Lehane, prenosi britanski The Telegraph.

Serija nazvana po umobolnici oko koje je smještena radnja filma, istraživat će priču njezinih osnivača koji su je sagradili početkom 20. stoljeća i razvili metode liječenja mentalno bolesnih.

Film u kojem je glavnu ulogu ostvario Leonardo DiCaprio kao savezni šerif koji istražuje nestanak osuđenog ubojice koji je pobjegao iz umobolnice na zabačenom otoku Shutter, na kino blagajnama je zaradio 300 milijuna dolara.

Producentske kuće HBO i Paramount zajedno će producirati seriju.

Scenarist serije Dennis Lehane je pisac krimića koji je napisao roman na kojem se film "Otok Shutter" temelji. Lehane je također napisao "Mistična rijeka" (Mystic River) i "Nestala bez traga" (Gone Baby Gone), a oba romana su adaptirana u filmove.

Sedamdesetjednogodišnji Scorsese je uz ovaj TV projekt, nedavno završio dokumentarce o Billu Clintonu i njujorškom dvotjedniku o književnosti, kulturi i aktualnostima "New York Review of Books". Kasnije ove godine trebalo bi započeti snimanje njegovog novog film "Silence" o svećenicima koji su nastojali donijeti kršćanstvo u Japan u 17. stoljeću.

Već ima jedan projekt s HBO-om - glazbenu dramu smještenu u New Yorku na početku rođenja punka i disco muzike.

Koproducent serije je Mick Jagger a u njoj glumi Jaggerov sin James s Bobbyjem Cannavaleom, Rayom Romanom i Andrewom Dice Clayem. Na tom projektu Scorsese radi s tvorcem serije "Carstvo poroka" (Boardwalk Empire) Terenceom Winterom za koju je Scorsese režirao pilot epizodu.

Winter je pak napisao scenarij za Scorseseov za Oscara nominiran film "Vuk s Wall Streeta" (The Wolf Of Wall Street).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara