Podsjetnik na dramu popularnog "Frasiera": Grammer oprostio muškarcu koji je silovao i ubio njegovu sestru

Podsjetnik na dramu popularnog "Frasiera": Grammer oprostio muškarcu koji je silovao i ubio njegovu sestru

Screenshot: YouTube

POZNATI glumac Kelsey Grammer, najpoznatiji po ulozi u hit seriji "Frasier", tijekom saslušanja oprostio je muškarcu koji je prije 40 godina oteo, silovao i ubio njegovu 18-godišnju sestru Karen.

Osuđeni ubojica Freddie Glenn (57) zatražio je uvjetno puštanja na slobodu, a Grammer (59) je bio jedan od svjedoka u postupku.

"Mogu prihvatiti da se kajete, ali ja s ovom tragedijom živim svaki dan. Prihvaćam vašu ispriku. Opraštam vam. Međutim, ne mogu podržati vaše puštanje na slobodu", rekao je Grammer i dodao da bi davanje podrške značilo izdati vlastitu sestru.

Podsjetimo, Glenn i njegov pomagač Michael Corbett 1. srpnja 1975. oteli su, silovali i na kraju ubili tada 18-godišnju Karen Elise Grammer koja se vraćala s posla. Namjera je bila opljačkati restoran u kojem je Karen radila, a oteli su je nakon što su je zatekli u automobilu i pomislili da bi ih mogla identificirati.

Neki izvještaji govore da je Karen bila silovana preko četiri sata u stanu u kojem je bila zatočena, a Glenn koji je tada uzeo LSD, nakon svega joj je prerezao vrat i ostavio je da umre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Keren je prije smrti uspjela doći do susjedne kuće, ali nikog nije bilo doma te je iskrvarila na njihovom trijemu. Tjedan dana kasnije, Grammer je identificirao tijelo svoje sestre.

Inače, Glennu, koji je osuđen za još dva ubojstva, dosuđena je smrtna kazna, ali vrhovni sud dopustio mu je da traži pomilovanje nakon odsluženih 30 godina.

"Želim vjerovati da ste zaista promijenili svoj život. Sve to što govorite, prihvaćam velik dio toga, ali da je netko vašoj sestri učinio ono što ste vi učinili mojoj, što mislite, kakvu bi kaznu zaslužio?", upitao je Grammer Glenna.

"Bio bih povrijeđen i ljut. Želim vjerovati da bih mu jednog dana bio u stanju oprostiti", odgovorio je Glenn.

Sljedeću priliku pred sudom Glenn će dobiti tek 2017.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara