Poznati novinar Oleg Maštruko putevima Marca Pola

Poznati novinar Oleg Maštruko putevima Marca Pola

Foto: Oleg Maštruko

MUZEJ Marca Pola iz Korčule odlučio je podržati projekt Hrvatska do Pamira!, kojeg organizira poznati novinar i fotograf Oleg Maštruko. Oleg se planira ovo ljeto provesti Pamirskom cestom i vratiti s vrhunskim fotografijama i reportažnim dojmovima. Muzej Marca Pola podupire ovaj pothvat, koji se većim dijelom odvija u regiji kojom je prolazio čuveni Put Svile, kojim je i Marco Polo putovao do Kine i natrag. Oleg će fotografijama i putopisnim dojmovima omogućiti povratak u vrijeme velikoga istraživača i njegovih putovanja.Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kampanja Hrvatska do Pamira! sada se službeno zove Marco Polo – Hrvatska do Pamira!, a traje i dalje i to do kraja veljače. Sve o kampanji može se naći na crowdfunding webu Indiegogo. Maštruko planira put na Pamir u kolovozu ove godine."Pamir znači 'krov svijeta', Pamirska visoravan većinom je smještena u Tadžikistanu i to u regijii Gornji Badahšan, za koju treba posebna dozvola. O kakvoj je pustari riječ, govori i podatak da Gornji Badahšan zauzima oko 45 posto teritorija Tadžikistana, ali samo tri posto stanovništva te, ionako ne previše gusto naseljene zemlje. Većina platoa je na visinama s preko 3500 metara, no neki prevoji idu i preko 4500 metara. To je gotovo visina Mont Blanca, najvišeg vrha u EU. Pamirski trakt je sovjetski, tj. ruski naziv za jedini put koji presijeca tu zabit", objašnjava Oleg Maštruko i zaključuje: "Krajolik je poseban. Sovjetski relikti, ljudi i naselja također. Očekujem se vratiti s barem tridesetak vrhunskih fotografija".

Za više informacija o projektu, te ako želite podržati projekt Marco Polo – Hrvatska do Pamira!, i uživati u fotografijama i putopisnim crticama, kliknite ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara