Prestanite glumiti da uživate u lošem seksu

Ilustracija: Shutterstock/Reddit

U NEDAVNO objavljenom istraživanju otkriveno je da su ljudi u stabilnim heteroseksualnim vezama jako dobro u stanju procijeniti (ne) zadovoljstvo svojih partnera u krevetu. I muškarci i žene, gotovo jednako.

Istraživanje, koje je vodila psihologica Erin Fallis, a objavljeno je u posljednjem izdanju časopisa Archives of Sexual Behavior, donosi zaključak da, ako netko griješi u procjeni, onda su to muškarci, iako ne onako kako biste možda očekivali. Naime, ako uopće pogriješe, muškarci će smatrati da se partnerica lošije provela nego što jest. Žene su u procjeni gotovo nepogrešive.

"Rezultati istraživanja su pokazali da i muškarci i žene prilično točno određuju razinu partnerova zadovoljstva. Jedan od jednostavnih testova ukazao je na to da su muškarci češće skloni lagano podcijeniti partneričino stvarno zadovoljstvo, dok žene nisu niti pretjerivale niti umanjivale. Ipak, spomenuta razlika je neznatna i zanemariva", stoji u objavljenoj studiji.

Istraživači stoga, nimalo iznenađujuće, savjetuju da se okrenete komunikaciji, ali i da se oslonite na instinkte odnosno osjećaj, koji očito gotovo nikad ne griješi. Također, to ujedno znači i da možete prestati glumiti orgazme (ili pretjerano uživanje u seksu općenito), jer vam nitko ionako ne vjeruje.

Osim, naravno, ako vam je komunikacija u vezi iznimno loša i ne funkcionirate na istoj valnoj duljini, ali to su onda problemi koji se rješavaju izvan spavaće sobe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara