Projekt "Hrvatski otočni proizvod" na Jelačićevom trgu

Projekt "Hrvatski otočni proizvod" na Jelačićevom trgu

Foto: Nikola Vilić / CROPIX

U SKLOPU projekta "Hrvatski otočni proizvod" (HOP), a kao dio božićnih događanja na Trgu bana Jelačića, u šatoru pokraj Manduševca do 24. prosinca od 8 do 20 sati, te na Badnjak od 8 do 12 sati, predstavit će se 38 otočnih proizvođača s Hvara, Brača, Visa, Dugog otoka, Ugljana, Murtera, Krka, Cresa, Raba, Paga, Korčule, Lastova, Šolte i Pelješca.

Posjetitelji će moći razgledati i kupiti maslinova ulja, sireve, mariniranu ribu, vina, rakije i likere, med, slastice, eterična ulja, kozmetiku i suvenire od kamena, vune, spužve, maslinova drva, te druge specifične otočne proizvode. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dodjeljuje oznaku kvalitete "Hrvatski otočni proizvod".Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ove godine tu je oznaku dobilo 47 otočnih proizvođača za 79 proizvoda i proizvodnih linija. Riječ je o proizvodima koji su rezultat otočne tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacije i invencije, a čija razina kvalitete mora biti mjerljiva.

Ovim projektom otočni proizvođači potiču se da uz samozapošljavanje ostaju na našim otocima i stvaraju proizvode natprosječne kvalitete u čiju su se izvrsnost potrošači već uvjerili.
Ukupno je do sada oznaku dobio 121 otočni proizvođač za 334 proizvoda i proizvodne linije s 19 otoka (Brač, Hvar, Vis, Korčula, Pag, Krk, Lastovo, Dugi otok, Rab, Cres, Lošinj, Prvić, Ugljan, Mljet, Šolta, Žirje, Pašman, Iž, Murter) i poluotoka Pelješca.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara