Reality show o životu pod nacističkom okupacijom izazvao zgražanje javnosti

Reality show o životu pod nacističkom okupacijom izazvao zgražanje javnosti

Foto: Press

NOVI češki reality show o životu triju generacija jedne obitelji pod nacističkom okupacijom izazvao je poprilično oštre kritike već nakon prvog prikazivanja, odnosno premijere koja je bila 23. ovog mjeseca. Radnja se odvija u zabačenom planinskom selu u kojem, pod budnim okom Gestapa i njemačkih vojnika, jedna obitelj pokušava preživjeti.

TV show pod nazivom "Holiday under Protectorate", kojim se želi prikazati život za vrijeme Drugog svjetskog rata, odnosno Hitlerove invazije 1939. godine, sniman je dva mjeseca tijekom ljeta prošle godine, a prikazuje se na tamošnjoj javnoj televiziji, Česka Televize, i imat će osam epizoda.

Kandidati navodno nisu znali o čemu se u showu radi, a sedam njih izabrano je između 200 prijavljenih. Na izoliranom imanju žive u neimaštini i bez osnovnih životnih potrepština, a suočavat će se i sa simuliranim zračnim napadima. Ako izdrže uvjete, osvojit će novčanu nagradu u iznosu od milijun čeških kruna, odnosno od oko 270.000 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prikazivanje je izazvalo različite reakcije javnosti; mnogi smatraju da je show uvreda za sve one koji su proživjeli sve to u stvarnosti, no iz produkcije poručuju da je cilj emisije jednostavno prikazati povijesne događaje onakvima kakvi jesu, odnosno kakvi su bili.

"Svjesni smo problema koje može izazvati oživljavanje jednog ovakvog razdoblja, ali surađivali smo s dvojicom povjesničara, psihologom i arhitektom. Dugo sam vremena tražila koncept koji će mi omogućiti da prikažem život tog razdoblja i da pritom zadržim najveću moguću razinu autentičnosti", rekla je redateljica Zora Cejnkova, kako prenosi Guardian.

Trailer možete pogledati ovdje.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara