Robin Williams imao je "ozbiljnih financijskih problema"

Foto: Hina

AMERIČKI glumac Robin Williams u ponedjeljak je počinio samoubojstvo nakon duge borbe s depresijom.

U tjednima koji su prethodili tragediji glumac se prijateljima požalio da ima "ozbiljnih financijskih problema", a liječio se i od depresije.

Doduše, financijski problemi Robina Williamsa nisu tajna jer velik dio svog bogatstva (svojevremeno se pisalo o 75 milijuna dolara) izgubio je u brakorazvodnim parnicama, a posljednjih nekoliko godina bezuspješno je pokušavao prodati i ranč u Kaliforniji kako bi namirio dio dugova.

"Sve o čemu je govorio bili su ozbiljni financijski problemi. Robin je bio darežljiv prema svojim prijateljima i obitelji kada je bio na vrhuncu slave i pomogao je svakom kome je pomoć trebala", rekao je bliski obiteljski prijatelj za Radar Online i dodao: "Postojala je i frustracija vezana za karijeru. Često je bio nezadovoljan ulogama koje je mora prihvaćati kako bi platio račune".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezadovoljstvo je izazvalo i otkazivanje serije "The Crazy Ones" nakon samo jedne sezone.

"Osjećao sam da nešto nije u redu", rekao je njegov dugogodišnji prijatelj i dodao da nije reagirao jer Williams je često bio sklon promjenama raspoloženja.

Prošlog rujna Williams se preselio u manji bungalov u Tiburonu koji je naslijedio od majke, a u intervjuima je često znao govoriti da neke uloge uzima samo zbog novca.

"Neki od tih filmova su dobri, ali većinu vremena nemaju ni distribuciju", rekao je u jednom intervjuu i dodao da ima tri opcije, stand-up turneju, povratak televizijskim projektima nakon 31 godine izbivanja s malih ekrana i prihvaćanje uloga u niskobudžetnim filmovima.

No, unatoč manjim honorarima, brakorazvodnim parnicama i dugovima, glumac je uspio velik dio novca staviti na račun zaklade za svoje troje djece, Zacharyja (31), Zeldu (25) i Codyja (22).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara