Safari, deve i selfie s Clintonom: Kako su hrvatski studenti s američkog koledža pokorili Dubai

Foto: Press

STUDENTSKO vijeće američkog koledža RIT Croatia u ožujku ove godine bilo je na sastanku predstavnika studenata svih kampusa Rochester Institute of Technology koji se održao u Dubaiju.

Studenti su tamo otišli da bi razmijenili ideje i mišljenja o tome kako poboljšati studentski život i kako svojim djelovanjem doprinijeti boljitku zajednica u kojima djeluju kampusi. Bili su smješteni u modernom kampusu u Silikonskoj oazi koja je rastući, poslovni dio Dubaija.

A ovako zvuče samo neki njihovi dojmovi: "Dubai? Ufff, nevjerojatan grad... Totalno smo bili oduševljeni poznatom građevinom Burj Khalifom, najvišom zgradom na svijetu, kao i nevjerojatnom pogledu koji se otamo pruža na Dubai. Bili smo i na safariju, hodali po pješčanim dinama, jahali deve i napravili tradicionalne henna tetovaže. Naravno, uživali smo u šarenim egzotičnim tržnicama, ali i shopping centrima, itd. Jedno od mjesta koje svakako treba posjetiti je muzej u Dubaiju koji daje detaljan uvid u kulturu i povijest Ujedinjenih Arapskih Emirata".

Viši potpredsjednik financija matičnog sveučilišta Rochester Institute of Technology, dr. James Watters, za okupljene je studente (predstavnike vijeća studenata svih kampusa) organizirao i natjecanje pod nazivom Winning Selfie te ih pozvao da naprave selfie od kojih će najbolji biti novčano nagrađen.

Pritom im je dr. Watters pokazao selfie koji je prilikom jednog eventa RIT-a snimio s g. Tomom Golisanom, poznatim biznismenom i filantropom (jedan od RIT-jevih koledža je nazvan po njemu). Na eventu je bio i poznati bivši američki predsjednik, Bill Clinton, koji nije odolio prilici te im je "uletio" u fotografiju. Dr. Watters izazvao je studente da budu još bolji.

A oni su prihvatili izazov, na kampusu u Dubaiju pronašli fotografiju Billa Clintona i odlučili se fotografirati svi skupa.

Dr. Watters je bio potpuno oduševljen i svaki je kampus nagrađen s po 1000 američkih dolara.

A s obzirom na nedavna događanja koja su potresla cijelu regiju, oba hrvatska kampusa (dubrovački i zagrebački) odlučila su dobivena sredstva (svaki po 1000 dolara) donirati Crvenom križu za pomoć svima koji su pretrpjeli štete od poplava (u Hrvatskoj, BiH i Srbiji).

Naravno, to su popratile i aktivnosti na samim kampusima gdje su studenti, profesori i administrativno osoblje sami dodatno donirali sredstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?