Skandal na kraljevskom dvoru: Kraljeva ljubavnica otkrit će u dokumentarcu detalje njihove afere

Foto: Guliver Image/Getty Images

U NADOLAZEĆEM dokumentarcu ljubavnica bivšeg belgijskog kralja Alberta II otkrit će detalje njihove ljubavne afere koja je počela još 1966. godine.

Sybille de Selys Longchamps odlučila je progovoriti nakon 40 godina šutnje o ljubavnoj vezi s donedavnim kraljem Albertom II. On je nedavno abdicirao i prijestolje prepustio svom sinu, a kao razlog je naveo starost i zdravstvene probleme, no vjeruje se kako je upravo ovaj skandal povod njegovog odlaska s prijestolja, piše Herald Sun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Njihova zajednička kćer, 45-godišnjakinja Delphine Boël, godinama pokušava sudski dokazati da je njen biološki otac upravo bivši kralj, no to joj dosad nije polazilo za rukom zbog njegovog diplomatskog imuniteta koji mu je omogućio da se ne pojavljuje na sudu. Umjetnica Delphine sad, nakon Albertovog abdiciranja, vidi svoju priliku. "Ona je dijete naše ljubavi", tvrdi njena majka.

Ljubavna afera bivšeg kralja bila je javnosti poznata, no o njoj nitko nije govorio, sve dok Sybille i Eric Goens, autor dokumentarca, nisu otvoreno prezentirali priču. Sam Albert nikad nije spomenuo izvanbračnu kćer, a sa svojom suprugom Mathildom ima četvero djece.

Novi sudski proces koji je pokrenula Delphine Boël počinje sljedećeg tjedna.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara