Srpski patrijarh za poplave okrivio gay pride: To je Božja opomena da se sklonimo s puta zlobe!

Foto: Wikipedia

OVOG četvrtka navečer u Sabornoj crkvi u Beogradu održana je molitva za prestanak kiše, a tom je prilikom srpski patrijarh Irinej napomenuo da je stanje u zemlji "Božja opomena da se sklonimo s puta poroka, zlobe i bezakonja", dodajući potom da se u Beogradu sprema skup koji predstavlja veliko bezakonje i porok, prenosi Tanjug, misleći pritom na beogradski Tjedan ponosa koji je najavljen za tjedan od 23. do 31. svibnja.

Prije nekoliko dana za Vesti Online patrijarh Irinej kazao je da da je biti gay "poremećaj ili devijacija ljudske prirode" dodajući da razumije te ljude i "njih problem", ali ne i to što "taj problem nameću nama i što to javno pokazuju", a na molitvi u četvrtak poručio: "Ovom nevoljom nas Gospod opominje, poziva na pokajanje i daje do znanja da bez milosti božje ne možemo ništa učiniti. Molimo se Gospodu da zaustavi oblake kiše i podari nam sunce. Bez milosti Božje ne može se ništa učiniti. Ovo nije kazna Božja već opomena da se sklonimo sa puta poroka, zlobe i bezakonja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Novinarima je, s druge strane, kazao da je "Sabor razgovarao o velikoj, izvanrednoj i teškoj nevolji u kojoj se našla čitava zemlja, naš narod i svi koji žive u njoj zbog velikih poplava i elementarne nepogode koja nas je pogodila u svibanjskom periodu kada je to sasvim neuobičajeno".

Na upit hoće li od vladajućih tražiti zabranu gej parade, patrijarh je odgovorio da je taj događaj "vrh ledenog nemoralnog brijega" i "skup svih mana i poroka".

Na Twitter profilu Belgrade Pride 2014. prije nekoliko sati objavljen je post "Pogodite tko je krv za kišu".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara