Stvar je ozbiljna, upleli se odvjetnici: Lijevi morski pas je intelektualno vlasništvo Katy Perry!

Stvar je ozbiljna, upleli se odvjetnici: Lijevi morski pas je intelektualno vlasništvo Katy Perry!

Foto: Instagram

PROŠLO je gotovo tjedan dana od Super Bowla, a hajka oko lijevog morskog psa, odnosno jednog od plesača Katy Perry, još se nije slegla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za one koji su propustili ovaj internetski hit, podsjetimo: lijevi morski pas postao je prava zvijezda, zasjenivši tako samu pjevačicu, zahvaljujući fulavanju koreografije.

A budući da je čitava stvar narasla do neslućenih razmjera, u sve su se upleli i odvjetnici Katy Petty. Oni su zabranili dizajneru Fernandu Sosi da prodaje dizajn kostima preko stranice Shapeways.com, ustvrdivši da je u pitanju nedozvoljeno korištenje prikaza lijevog morskog psa.

Sosa je kopiju pisma koje mu je stiglo objavio na Instagramu, a u njemu stoji da je morski pas "intelektualno vlasništvo Katy Perry": "Kao što ste sigurno svjesni, naša klijentica nikad nije pristala na korištenje njezinog rada zaštićenog copyrightom niti je pristala na prodaju proizvoda. Vaše neautorizirano objavljivanje i prodaja izravno krši ekskluzivna prava naše klijentice".Sosa je dizajn prodavao po cijeni od 25 dolara, ali sad ga je objavio na drugoj stranici gdje se može skinuti besplatno. U opisu je napisao: "Budući da su odvjetnici poslali pismo Shapeways.com gdje sam prodavao ovog malog zločestog morskog psa, više ga ne smijem prodavati. Navodno su morski psi, palme i lopte za plažu sad zaštićene autorskim pravima...U svakom slučaju, zato ću ovo učiniti dostupnim svima. Sad možete isprintati svog vlastitog lijevog morskog psa. Samo požurite za slučaj da ga i ovdje skinu".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara