Superjunaci u očima Vatikana: Ima li među njima katolika?

Foto: Shutterstock, Facebook

STRIPOVSKI i filmski superjunaci, točnije njihova religioznost, tema su jednog članka vatikanskog dnevnog lista, L'Osservatore Romano, piše Daily Mail.

Članak "Je li Hulk stvarno bio katolik?" naslovljen je ilustracijom Bruce Wayna kako se, još u svom djetinjstvu, moli pokraj kreveta, te Hulka koji u ruci drži krunicu.Novinar Gaetano Vallini prosvjeduje tvrdeći kako "ne znači da je netko katolik ako u ruci drži krunicu" te kako ne postoje dokazi da je Batmanova majka bila katolkinja.

Dodao je također kako se Bruce Banner, mirniji oblik Hulka, oženio u crkvi, u prisustvu katoličkog svećenika.

Novinar vatikanskih novina osvrnuo se i na lik Marvelovog X-Mena, mutanta Nightcrawlera, čije je tijelo prekriveno tetovažama kršćanskih motiva.

Superman je sada svakako najaktualniji zbog svoje nevjerojatne popularnosti u svjetskim kinima, stoga je Vallini diskutirao i o njegovoj religioznosti, a Crkva pohvaljuje uspjeh filma "Man of Steel" te čak potiče vjernike da ga pogledaju.

U svom drugom članku, Vallini uspoređuje Supermana s Isusom, tvrdeći kako takve usporedbe datiraju još iz davne 1932. godine. No, Isus je sporove ipak rješavao miroljubivo, dok Clark Kent pribjegava nasilju u nastojanju da spasi svijet.

L'Osservatore Romano očito ne skriva svoju sklonost crtanim i igranim filmovima; prijašnji su članci analizirali Jamesa Bonda i Harry Pottera, a 2010. proglasili su Homera Simpsona "pravim katolikom".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara