Supruga nogometaša izazvala bijes fotografijom na kojoj pozira u donjem rublju samo četiri dana nakon poroda

Supruga nogometaša izazvala bijes fotografijom na kojoj pozira u donjem rublju samo četiri dana nakon poroda

Foto: Instagram

NORVEŽANKA Caroline Berg Eriksen, supruga nogometaša Lars-Kristiana Eriksena, razbjesnila je dio javnosti objavom fotografije na kojoj samo četiri dana nakon poroda pozira pokazujući potpuno ravan trbuh.

Berg Eriksen objavila na Instagramu fotku u grudnjaku i gaćicama ovog petka (kći Neliju rodila je u ponedjeljak) te uz nju napisala: "Osjećam se tako prazno, a s druge strane ne. 4 dana nakon poroda". Na fotki se može vidjeti njezin savršeno ravan trbuh koji je razljutio dio javnosti zbog pritiska koji navodno stavlja na nove majke. Blogerica Suzanne Aabel za Dagbladet je kazala da nije sigurna pripadaju li ona i Berg Eriksen "uopće istoj vrsti", piše Local.

"Što se mene tiče ova je fotografija strašno provokativna. I ne samo zato što sam debeljuca koja joj zavidi na sitnoj figuri, nego zato što sam počela prezirati svoje tijelo kad sam imala otprilike 12 godina", ispričala je, povezujući pritisak na mladoj ženi da mora biti mršava s posterima Anne Nicole Smith koji su preplavili Norvešku kad je ona bila u tinejdžerskim godinama, kriveći takvu propagandu za lošu sliku koju djevojke imaju o samima sebi.

Ali, iako je Aabel pokrenula napad na Berg Eriksen, u njezinu je obranu stala Gro Nylander, šefica ženskog odjela u Nacionalnoj bolnici koja nosi nadimak Guru za dojenje. "Mislim da ne bismo smjeli napadati nogometaševu suprugu. Život nije fer, neki ljudi imaju ravne trbuhe, dok drugi nemaju", poručila je dodajući da mlade mame moraju slušati svoja tijela i poštivati činjenicu da svako tijelo drukčije reagira na trudnoću i porod, naglašavajući da je upravo za to stvoreno.

I dok postoje oni koji joj jednostavno ne vjeruju da stvarno ovako izgleda četiri dana nakon poroda Berg Eriksen kritičarima je na Facebooku poručila: "Objavila sam fotografiju jer sam ponosna na sebe i svoje tijelo nakon nečega što je toliko zahtjevno kao trudnoća/porod i mislim da bi na sebe jednako ponosne trebale biti sve majke, neovisno o tome kako im tijelo izgleda".

Osim toga, tri dana prije poroda na Instagramu je objavila fotku prije izlaska koja pokazuje kako je izgledala u najvišem stupnju trudnoće.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara