Sveci skidaju kile: Svećenici izbacili novu hit dijetu

Sveci skidaju kile: Svećenici izbacili novu hit dijetu

Foto: Twitter

POLJSKA katolička crkva ponudila je Poljacima mršavljenje u samostanima uz post po specijalnim dijetama svetaca.

Skidanje viška kilograma u samostanu već je neko vrijeme popularno među Poljacima, naročito u razdoblju posta pred Uskrs. Vjernici su izuzetno zadovoljni rezultatima tako da u nekim samostanima više uopće nema slobodnih mjesta.

"Slobodna mjesta imamo samo za klasična okupljanja pred Uskrs. Za dijetu svete Hildegarde već mjesec dana unaprijed sva mjesta su rezervirana", kazao je za Metro Jakub Litva iz benediktinskog samostana u Krakovu.

Osobe koje se odluče za ovaj način mršavljenja drže se uglavnom dijete Svete Hildegarde (bazirana je na pecivu i tjesteninama), te dijete Svetog Danijela (bazirane na voću i povrću).

Poljaci uz dobru volju da smršave u samostan moraju ponijeti veliku šalicu za biljne čajeve, termofor, sportsku odjeću za vježbanje i, naravno, Bibliju.

Svećenici nisu odgovorili na pitanje mogu li na mršavljenje doći i ateisti.

Katolički redovi u Poljskoj nastoje držati korak s vremenom i mršavljenje po dijetama svetaca nije njihov prvi uspješni poslovni plan. Vrlo su popularni dočeci Nove Godine u samostanima, a također već godinama nude i ljetovanja.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara