Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru održavat će se na stadionu-vagini?

Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru održavat će se na stadionu-vagini?

Screenshot: YouTube

KAKO to već obično biva kad su u pitanju građevine koje podsjećaju na dijelove ljudske anatomije i vijest o stadionu koji bi se trebao graditi za Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru 2022. godine, obišla je svijet.

Stadion Al Wakrah, naime, podsjeća na vaginu, iako arhitektica koji su ga osmislili tvrde da je izgled inspiriran jedrilicama koje su u prošlosti obilježile gospodarske tekovine ove zemlje. U njemu bi trebalo biti smješteno 40.000 sjedećih mjesta, a izgradnja će koštati 140 milijardi dolara, piše Huffington Post.

Izgled stadiona osmislila je arhitektica Zaha Hadid, prva žena u povijesti koja je osvojila arhitektonsku nagradu Pritzker i jedna od najzaposlenijih žena na svijetu, poznata i po tome što je u prošlosti komentirala kako svijetom arhitekture dominiraju muškarci.

A budući da je, nakon teksta u Guardianu, u jako kratkom roku ova tema postala hit na internetu, ostaje vidjeti hoće li se Katarci uopće na kraju odlučiti na izgradnju, budući da su iz tvrtke odgovorne za projekt poručili da su "svjesni komentara, ali da će na njih reagirarati nakon mjesec ili dva", piše Wire.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara