Talijanski mediji: "Zaboravite rakiju, zaboravite hotele u sovjetskom stilu, Hrvatska se obnovila u pet zvjezdica"

Talijanski mediji: "Zaboravite rakiju, zaboravite hotele u sovjetskom stilu, Hrvatska se obnovila u pet zvjezdica"

Foto: HR Foto

PRESTIŽNI talijanski magazin Traveller svoje je lipanjsko izdanje posvetio Hrvatskoj naslovnicom "Chic Hrvatska", a još su neki talijanski mediji posvetili svoje stranice Hrvatskoj.

U reportaži u Travelleru istaknuto je kako je Hrvatska elegantna zemlja.

"Zaboravite rakiju od koje vas peče u trbuhu, zaboravite velike hotele u sovjetskom stilu, Hrvatska se obnovila u pet zvjezdica, u svakom svom dijelu nudi velik izbor hotela sa svim mogućnostima, privatnih plaža, kuće na osami, arhitekturu, osobni stil te prekrasnu prirodu. Osim prelijepom obalom, Hrvatska zasigurno osvaja i bogatstvom otoka kojima se skakutajući dolazi do Dubrovnika."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U monografiji talijanskog mjesečnika Meridiani, Hrvatskoj je posvećeno više od 150 stranica. Naglašeno je kako se Hrvatska poznaje još od rimskih i venecijanskih vremena, no ona danas nosi različitosti, ne samo na svojoj obali i otocima već i u unutrašnjosti. Zbog toga se savjetuje posjetiti Zagreb, koji je opisan kao grad pun života i mladosti te jezera i slapove, šume i ravnice Slavonije i Baranje.

U mjesečniku Bell'Europa na više od 70 stranica objavljen je poseban prilog o Hrvatskoj pod nazivom "S druge strane Jadrana". Glavna urednica ovog broja Emanuela Rosa Clot piše kako se može uživati u odmoru bez granica.

"To je ono što vam nudi druga strana Jadrana, svake godine Hrvatska sve više raste, njezina turistička ponuda je sve bogatija. Tako na primjer možete krenuti iz Trsta biciklom i doći do Pule, možete barkom ploviti kvarnerskim otočjem ili doći automobilom te trajektima do otoka. Bezbroj itinerera i sadržaja, Hvar - otok gdje život počinje predvečer, Mljet - kupanje u prirodi, otok Brač - raj za sportaše, Food Dalmacija", zaključuje Rosa Clot.

Reportaže su rezultat studijskih putovanja koje je organizirao Glavni ured Hrvatske turističke zajednice u suradnji s Predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Italiji i sustavom turističkih zajednica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara