Tko je za dom spremna Mija Martina Barbarić?

Tko je za dom spremna Mija Martina Barbarić?

Foto: Press

GLASNOGOVORNICA Federalnog ministarstva turizma i okoliša Mija Martina Barbarić, bivša pjevačica koja je svojedobno predstavljala BiH na Eurosongu, proustaškom porukom na Facebooku izrazila je podršku hrvatskom reprezentativcu Josipu Šimuniću.

Naime, Mija je na Facebooku objavila sljedeći status: "Za dom spremni!!!! Evo Jovanoviću, kazni i mene ako smiješ!!!! Ova rečenica nije ništa više nego ljubav i ponos koju osjećam prema domovini, i nema trenutka mržnje u njoj, a povijest jako dobro poznajem".

I dok je zbog objave zaradila disciplinsku prijavu federalne ministrice okoliša i turizma u vladi Federacije BiH Branke Đurić, mi ćemo se pozabaviti glazbenom karijerom ove "poznavateljice povijesti".

Mija Martina Barbarić rođena je 26. travnja 1984. u Mostaru, a mnogima je najpoznatija kao predstavnica Bosne i Hercegovine na Eurosongu 2003. kada je nastupila s pjesmom "Ne brini".

Pjesmom Ines Prajo i Arjana Kunšteka nije dogurala daleko pa je u Rigi, u Latviji, završila na 16. mjestu s 27 bodova.

Međutim, iako je mnogi pamte najviše po ovoj pjesmi, Mija se glazbom počela baviti od malih nogu, sa samo tri godine, kada je pobijedila na svom prvom dječjem natjecanju i nakon toga postala česta gošća brojnih festivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz trećeg se pokušaja uspjela plasirati u finale pjesmom "Ne brini" koju je na Eurosongu, "za dom napola spremna" Mija otpjevala na bosanskom i engleskom.

Naime, 2001. pokušala je s pjesmom "Ne možeš mi ništa", a godinu dana kasnije s dance pjesmicom "Nemoj danas".


Mija je 2005. ponovno pokušala pjesmom "Ružice rumena", ali završila je na petom mjestu pa tada Bosnu i Hercegovinu nije predstavljala na Eurosongu.

Inače, Mija svira klavir i flautu, a radila je i kao novinarka na lokalnoj televiziji u Mostaru te kao voditeljica glazbene emisije.

U svakom slučaju i neovisno o dosadašnjoj karijeri, Mija će još barem neko vrijeme biti poznata po podršci Šimuniću, a to joj je već donijelo niz negativnih komentara.

Za portalu Bljesak.info napisala je kako je "doslovno od strane novinarke Maje Čengić i njezinih bliskih kolega iznapadana na Facebooku" i dodala da "u svoje privatno ime, na svom privatnom profilu u svoje privatno vrijeme dala potporu Josipu Šimuniću", te "kako se u komentarima spomenutih kolega vidi kakvo je njihovo mišljenje i stajalište o Hrvatima općenito".

"Na portalu Dnevnog avaza već su naravno napravili cijelu polemiku oko toga, što smatram van pameti, jer koliko se sjećam svatko ima pravo na slobodu govora, pa makar se to ne sviđalo dotičnima", napisala je Mija Martina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara