U samo dva dana skupili gotovo dva milijuna kuna za neumornog pješaka: Ovo nikada neću zaboraviti

U samo dva dana skupili gotovo dva milijuna kuna za neumornog pješaka: Ovo nikada neću zaboraviti

Screenshot: YouTube

MEDIJI diljem svijeta ovih dana ne prestaju biti fascinirani pričom o neumornom 56-godišnjem Amerikancu Jamesu Robertsonu iz Detroita, koji se našao u središtu pažnje jer svaki dan do posla i natrag pješači 33 kilometra.

Međutim, sudeći prema reakcijama na internetu, Robertson će si uskoro moći, zahvaljujući akciji dobročinitelja, priuštiti ne jedan automobil, nego cijeli vozni park.

Impresioniran Robertsonovom radnom etikom, koji unatoč svakodnevnom maratonskom hodanju nikad nije zakasnio na posao, student Evan Leedy (19) pokrenuo je internetsku zakladu s ciljem da se prikupi dovoljno novca kako bi Robertsonu mogao kupiti automobil.

Za samo nekoliko dana u zakladu je zahvaljujući brojnim pojedinačnim donacijama stiglo preko 270 tisuća dolara (više od milijun i 800 tisuća kuna), a iznos iz minute u minutu raste.

Leedyju je cilj bio prikupiti samo 5000 dolara kako bi Robertsonu mogao nabaviti bilo kakvo vozilo koje bi poslužilo da dođe do posla, ali je odgovor na njegovu molbu bio golem.

"Ovo je Detroit, takvi su ljudi u Detroitu. Kažu da je je Los Angeles grad anđela. Pogrešno. Detroit je pravi grad anđela. Vječno ću vam biti dužnik. Ovo nikada neću zaboraviti", rekao je Robertson lokalnim medijima.

Podsjetimo, Robertson je bez automobila od 1988., jer si nije mogao priuštiti kupnju i održavanje novog. Na postojeći posao hoda od 2005. i nikad nije izostao s posla. Radi u tvornici od 14 do 22 sata i zarađuje 70 kuna po satu.

Naravno, sa slavom dolaze i ponude lokalnih trgovaca automobilima koji na ovaj način pokušavaju dobiti i besplatnu reklamu, a Robertson unatoč nevjerojatnom iznosu ne namjerava dati otkaz u tvornici gdje zarađuje 10,55 dolara na sat (sedamdesetak kuna) jer previše cijeni kolege i šefove.

Isto tako, dodaje i da se ne namjerava preseliti iz kvarta u kojem je dosad živio.

"Viđao sam što se događa ljudima kad zarade novac. Moj pokojni otac još je uvijek veliki utjecaj u mom životu. Neće mi dopustiti da postanem bahat", zaključuje Robertson.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara