Ukrajinke započele seksualni štrajk: Ne dajte Rusu!

Foto: Facebook

POLITIČKA kriza u Ukrajini nedavno je dovela do pripajanja Krima Rusima, a prema pisanju medija, ruska vojska pod kontrolom drži preko 200 vojnih objekata u Autonomnoj Republici Krim.

Kako bi na neki način doprinijele bojkotu raznoraznih ruskih dobara, Ukrajinke su odlučile dodatno proširiti borbu na još jedan način - uskraćivanjem seksa.

Naime, na Facebook stranici nazvanoj "Don't give it to a Russian" (Ne dajte Rusu), aktivistice pozivaju Ukrajinke da se suzdrže od seksa s Rusima i "bore se protiv neprijatelja na sve moguće načine".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kampanju je pokrenula Katerina Venzhik, urednica portala Delo.ua koja živi u Kijevu, a u ponudi se mogu naći i majice s ovom jasnom porukom.

Neki sumnjaju u autentičnost stranice jer dio tekstova napisan je na ruskom, a kampanju su oštro kritizirali mnogi ruski blogeri koji ih nazivaju prostitutkama.

Seksualni štrajk nije novost. Prošlog mjeseca građanke Tokija zaprijetile su da neće spavati s muškarcima koji su glasali za političare koji promiču nazadne stavove, a stanovnice Liberije isto su učinile 2003. kako bi zaustavile građanski rat.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara