Upoznajte DJ-a budućnosti: Rasplesani robot reagira na raspoloženje publike i prima narudžbe

Upoznajte DJ-a budućnosti: Rasplesani robot reagira na raspoloženje publike i prima narudžbe

Screenshot: YouTube

NOVI robotski disc jockey pod imenom Shimi, jučer je u San Franciscu po prvi put predstavljen javnosti, prenosi Daily Mail. Shimi prepoznaje melodije, pleše, reagira čak i na raspoloženja publike, a sve kako bi održao dobru atmosferu na plesnom podiju. No, on ima i još jednu prednost. Za razliku od svih "homo-sapienskih" DJ-eva, Shimi uzima i narudžbe. A ako kojim slučajem korisnik plješće neki ritam, Shimi ga analizira, sprema u sustav i automatski pušta pjesmu za koju smatra da najviše odgovara ritmu pljeskanja. Iza njegovog stvaranja stoji ustanova "Georgia Tech's Center for Music Technology".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Shimi je dizajniran tako da mijenja način na koji ljudi shvaćaju glazbu i uživaju u njoj", rekao je profesor Gil Weinberg, ravnatelj ustanove.

Ovaj rasplesani robot zapravo ima ulogu "priključne stanice" s "mozgom" koji pokreće androidni telefon. Primjerice, koristi li se kamera i aplikacija za detekciju lica na androidu, Shimi slijedi slušatelja po sobi i svoje "uši", odnosno, zvučnike, podešava na optimalan zvuk. Osim toga, ovaj bi robot trebao imati i sposobnost da vam preporuči novu glazbu s obzirom na izbor one koje ste preko njega dosad slušali.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara