Večeras se na Bačvicama otvara Festival mediteranskog filma Split

Večeras se na Bačvicama otvara Festival mediteranskog filma Split

Foto: Goran Leš

PROJEKCIJOM libanonskog filma "A gdje sada?" nagrađenog na festivalima u Torontu, Oslu i San Sebastianu, večeras će u ljetnom kinu "Bačvice" službeno biti otvoren peti Festival mediteranskog filma Split. Film redateljice Nadine Labaki prati život u malenom, izoliranom libanonskom selu u kojem u zajednici žive kršćani i muslimani, a koje je okruženo nagaznim minama i do njega se može doći samo preko malog mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građanski rat se brzo širi zemljom, a žene u malom selu pokušavaju sakriti tu činjenicu od muškaraca na sve moguće načine kao što su sabotiranje seoskog radija i televizije. Kako se u takvom selu snašla ukrajinska prostitutka, moći ćete saznati večeras u 21.30 sati u kinu "Bačvice". Zagrijavanje za službeni početak FMFS je odradio već sinoć besplatnom projekcijom francusko-talijanskog pustolovnog filma "Goubbiah" na gradskoj plaži Bačvice. Splićani su se odazvali u velikom broju te raspoređeni po okolnim kafićima, ležaljkama i ležeći na ručnicima odgledali filmski klasik koji je prije pola stoljeća sniman u Dalmaciji i Hercegovini.

"Festival je uspio najviše zahvaljujući vjernoj publici koja je prve četiri godine kupovala ulaznice za projekcije, pa smo naš prvi jubilej željeli obilježiti originalnim i atraktivnim kinom na plaži. Večerašnjim filmom malo smo se izmakli s uobičajenog festivalskog programa, no Split ni ovog puta nije iznevjerio", zadovoljno je kazao Alen Munitić, direktor Festivala mediteranskog filma.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara