Foto: Shutterstock
MOŽDA čavrljanje o smrti uz šalicu espressa ili čaja neće biti svačiji izbor, ali u Velikoj Britaniji ima dovoljno zainteresiranih da se redovito napune ovakvi skupovi koji se organiziraju od 2011. godine.
Idejni začetnik Jon Underwood smatrao je da je zapadno društvo predugo vremena prepuštalo razgovore o smrti liječnicima, sestrama, svećenicima i pogrebnicima i da su ljudi zbog toga izgubili kontrolu nad jednim od najvažnijih događaja s kojim se suočavaju.
Svoju ideju prvo je nudio raznim kafićima u istočnom dijelu Londona no nije naišao na plodno tlo pa je prvi "kafić smrti" otvorio u vlastitoj kući u Hackneyu, a vodila ga je njegova majka Sue Barsky Reid, psihoterapeutkinja.
Ideja se pokazala uspješnom i interes je rastao za okupljanja koja obično traju oko sat vremena i održavaju se u privatnim kućama, kafićima, grobljima.
Jon i Sue u međuvremenu su napisali i vodič za održavanje "kafića smrti".
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati