Vrijeme za seks: Danas je "najplodniji dan u godini"

Vrijeme za seks: Danas je "najplodniji dan u godini"

Ilustracija: Shutterstock

SVAKI dio svakog dana je najbolje vrijeme za seks, ali parovi koji namjeravaju zasnovati obitelj na današnji bi dan mogli okušati sreću jer danas je "najplodniji dan u godini".

Naime, drži se da je kvaliteta sperme načelno veća u zimsko doba nego u ostatku godine, a to je samo jedan od razloga zbog kojeg je u prosincu začeto devet posto od ukupnog broja rođene djece. Tako barem stoji u studiji internet stranice Lovehoney.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon što su istraživači analizirali niz različitih znanstvenih studija i usporedili ih s državnom statistikom broja rođenih po mjesecima, došli su do zanimljivog zaključka.

"Najplodniji dan je službeno 11. prosinac. Stoga, današnji je dan idealan za seks svima koji priželjkuju dijete", kazao je voditelj studije, Neal Slateford za Daily Mail.

Faktor koji doprinosi povećanju broja trudnoća svakako su i božićne i novogodišnje zabave, povećano uživanje u jelu i piću što dovodi do boljeg raspoloženja za seks. Naravno, istraživači dodaju i da mnogi u ovom raspoloženju zaboravljaju na zaštitu.

Stoga, bacite se na "posao"!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara