Wings for Life World Run: I Hrvatska danas trči za one koji to ne mogu

Foto: Facebook

DANAS cijeli svijet trči za one koji to ne mogu. Na 40 lokacija na 5 kontinenata u isto vrijeme. Cijeli svijet trči kako bi pomogao cilj zaklade Wings for Life - pronaći lijek za ozljede leđne moždine.

Wings for Life World Run utrka je na kojoj mogu sudjelovati svi - od rekreativaca pa do profesionalnih trkača; ne postoji zadana udaljenost, a svi natjecatelji u cijelom svijetu utrku započinju u isto vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tisuće natjecatelja će u 12 sati po našem vremenu startati na 40 lokacija na pet kontinenata, u različitim vremenskim uvjetima i u različito doba dana. Natjecatelji u Kaliforniji sa startne linije kreću u 3 u noći po lokalnom vremenu, veći dio Europe starta točno u podne, dok je u Tajvanu start u 6 sati poslijepodne.

Hrvatska sudjeluje i to utrkom čiji je start u Zadru točno u podne - a staza se Jadranskom magistralom nastavlja sve do Primoštena.

Uobičajena ciljna linija ne postoji, već natjecatelji trče koliko mogu sve dok ih ne dostigne vozilo presretač. Utrka traje sve dok na svijetu ne ostanu trčati posljednji natjecatelj i natjecateljica koji će naposljetku biti proglašeni prvacima utrke Wings for Life World Run.

Sav prihod od utrke ide zakladi Wings for Life koja financira istraživanja i projekte za izlječenje ozljeda leđne moždine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara