Zagreb domaćin međunarodnoj izložbi inovacija ARCA

Screenshot: Arca.com.hr

VIŠE od 200 domaćih i svjetskih inovacija bit će predstavljeno na skorašnjoj Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA koja će se održati od 3. do 5. listopada ove godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a koju već 11 godinu zaredom organizira Udruga inovatora Hrvatske.

Pored hrvatskih inovatora, na sajmu će se predstaviti i inovatori iz Irana, Rusije, Poljske, Mađarske, Rumunjske, Slovenije, Makedonije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

"Izložbom želimo predstaviti primjenljive i korisne inovacije iz Hrvatske i svijeta. Domaće inovacije koje će se ove godine predstaviti rezultat su hrvatskog stvaralaštva pojedinaca i timova u tvrtkama, akademskoj zajednici i javnim institutima. Posebno su nam važne inovacije koje su rezultat znanja i inventivnosti mladih iz obrazovnog sustava koji su temelj budućeg gospodarskog razvoja Hrvatske", ističe Vojislav Raušević, glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizacijom ARCE želi se snažnije povezati gospodarske subjekte s akademskom zajednicom, potaknuti na korištenje znanstvene i istraživačke infrastrukture u cilju osnaživanja konkurentnosti domaćeg gospodarstva te pridonijeti razvoju inovacijske kulture u tvrtkama.

Uvod u izložbu i ove godine, četvrtu godinu zaredom, bit će konferencija Inovacijama do konkurentnosti na kojoj će u Hrvatskoj nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici 2. listopada ove godine sudionici govoriti upravo o motiviranju inovacijskih aktivnosti u tvrtkama, inovacijama i intelektualnom vlasništvu u akademskoj zajednici te temi koja će i obilježiti ovogodišnju ARCU – potrebi donošenja kvalitetnog Zakona o inovacijama.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara