Zbog "insolventnosti organizatora" otkazan koncert Petera Gabriela u Zagrebu

Foto: Guliver Image/Getty Images

SLAVNI britanski glazbenik, Peter Gabriel, u listopadu je prvi put u zagrebačkoj Areni trebao nastupiti pred hrvatskom publikom.

Ipak, to se neće dogoditi, a vijest o prebacivanju koncerta u Beograd na svojim je stranicama objavio Eventim. Prenosimo njihovu obavijest:

"Eventim Hrvatska sa žaljenjem objavljuje da je koncert Petera Gabriela u Zagrebu, zakazan za 5. listopada u Areni Zagreb, otkazan zbog insolventnosti organizatora Zabava koncerti d.o.o. (Adria Entertainment).

Izvođač uvelike žali zbog situacije koja je izazvana isključivo krivicom organizatora, te ovim putem nudi svim kupcima ulaznica za zagrebački koncert mogućnost pohađanja koncerta u Beogradu. Koncert u Beogradu će se održati na isti dan u Kombank Areni. Peter Gabriel se nada  da će njegovi fanovi moći pohoditi beogradski koncert. Svim kupcima ulaznica koji se odluče za odlazak u Beograd, priredit će poseban poklon po dolasku u Arenu. Beogradska Arena će također pružiti piće dobrodošlice na posebnom ulazu za kupce ulaznica za Zagrebački koncert.

Za one koji nisu u mogućnosti ići na beogradski koncert, bit će ponuđena snimka beogradskog koncerta".

Ista je vijest objavljena i službenoj pjevačevoj stranici.

Na čitavu su se situaciju osvrnuli i iz Adrije, službenim priopćenjem za medije koje prenosimo u cijelosti:

"Odluka Live Nationa - koji je ujedno i suvlasnik tvrtke Adria Entertainment - neugodno nas je iznenadila. Prije svega jer smo za nju saznali iz medija, a ne iz uobičajene poslovne komunikacije.

Razlog otkaza, kao i većine ostalih koncerata koji se otkazuju, leži u slabijoj prodaji od očekivane, koja bi, nakon razočaravajuće prodaje ulaznica za Depeche Mode, We will rock you, Rogera Watersa u Splitu i Beogradu, Robbie Williamsa, Iron Maidena, a koja je posljedica krize koja potresa zemlje regije, bila razlog smanjenja broja koncerata u regiji - što će se svakako i dogoditi.

Nije tajna da su gubici kojima je naša tvrtka izložena ove godine veliki, međutim, bili su i prije, pa smo ih svejedno, uz pomoć publike, prevladavali.

Uglavnom, odluka Live Nationa o otkazivanju zagrebačkog koncerta i prebacivanju istog u Beograd je legitimna, pa će stoga kupci ulaznica za koncert u Zagrebu, a koji ne žele u Beograd, biti obeštećeni za cijenu ulaznice u zakonskom roku.

Drugim riječima, povrat novaca za koncert Petera Gabriela bit će moguć od 20.9.2013 na svim prodajnim mjestima Eventima, odnosno tamo gdje su ulaznice kupljene. Adria ce novac proslijediti Eventimu, a Eventim na prodajna mjesta. To je jedini zakonom dopušteni način povrata. Prethodna informacija, koja bi kupca koji je ulaznicu kupio u, recimo, Dubrovniku, tjerala da dođe u Zagreb, je neistinita i netočna. Povrat ulaznica, kao i uvijek do sada, bit će izvediv na mjestu gdje je ulaznica i kupljena.

Osobe koje su ulaznice kupile u uredu Adria Zabave, molimo da nas o istom informiraju e-mailom (info@adriaentertainment.hr) kako bismo ih uputili u proceduru povrata ulaznica.

Neovisno o tendencioznom priopćenju Live Nationa, niti jedan kupac ulaznica neće ostati bez svojih novaca.

Sa štovanjem,

Vladimir Ivanković

Direktor".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara