Želite pobjeći od smaka svijeta? Spas leži u Srbiji!

Screenshot: YouTube

NE DIJELI nas puno od 21.12., dana kada bi svijet trebao "skončati" i to prema predviđanjima na koja su se nasmijali gotovo svi znanstvenici koji su se teme dotakli. Ipak, mnogi još uvijek vjeruju u smak svijeta, a mnogi od njih traže i spas.

Jedno od "sigurnih mjesta" svakako je i Pic de Bugarach na jugozapadu Francuske, a tamo se, tvrde "znalci", nalazi "svemirski brod koji će ljude spasiti od uništenja".

Piramida izvanzemaljaca

Ipak, mnogima je taj put nemoguć, ali i za njih postoji rješenje i to se rješenje, vjerovali ili ne, nalazi u Srbiji.

Riječ je o planini Rtanj gdje se nalazi struktura u obliku piramide koju su "naši prijatelji iz svemira" tamo ostavili prije nekoliko tisuća godina. Mjesto krasi "neobjašnjiva energija" kojom piramida zrači, a brojni kultisti koji su zauzeli sve sobe u tamošnjim hotelima, vjeruju da će ih boravak na planini spasiti.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jednog dana čak je pet stotina ljudi pokušavalo unajmiti hotelsku sobu, a neki od njih tamo žele dovesti cijele obitelji", rekao je za Telegraph Obrad Blečić, upravitelj hotela.

Arthur C. Clarke o planini

Oduvijek se vjerovalo da planina posjeduje mistične moći, a čak je i popularni britanski pisac Arthur C. Clarke zaključio da vrh Rtnja isijava "posebnom energijom" i pritom ga nazvao "pupkom svijeta".

Prema legendi, u dvorcu na vrhu Rtanj živio je čarobnjak. Čarobnjakovog dvorca više nema, a na tom mjestu izgrađena je kapelica.

Valja spomenuti još jedan "magični" aspekt planine Rtanj. Naime, na planini raste rtanjski čaj koji, pogađate, ima svojstva snažnog afrodizijaka, ali koristi se i kao lijek za nadutost.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara