Znanost kao zabava: Počinje drugi Znanstveni piknik

Foto: Facebook

U BOĆARSKOM domu danas se održava drugi Znanstveni piknik.

Riječ je o manifestaciji koja kroz zabavu nastoji približiti znanstvene discipline širem krugu ljudi. Dio onog što posjetitelje očekuje u Boćarskom domu opisala je Jelena Filipaj, voditeljica Znanstvenog piknika.

"Program je koncipiran da je zanimljiv i najmlađima i najstarijima. Mali 'kikači' moći će uživati u čudnovatim robotima i istraživati dešifriranje u radionici 'Ja mali Indiana Jones'. To je samo mali djelić. Također, Luka Vidović u dječjim će predstavama pokušati djeci objasniti kakvo je to zanimanje biti meteorolog", istaknula je Filipaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio programa mogao bi se posebno svidjeti tinejdžerima. Oni će moći naučiti o fizici rock'n'rolla i glazbenih instrumenata ili što je to distorzija. U programu će sudjelovati znanstveni komunikatori iz devet zemalja, a koliko je znanstveni piknik važan za grad Zagreb, istaknula je zamjenica gradonačelnika Zagreba Sandra Švaljek.

"Lijepo je što se tako nešto događa u gradu Zagrebu. To je dodatna ponuda za građane i turiste. Mislim da je prije svega važno da i naša djeca imaju prilike upoznati znanost s jedne vesele, zabavne i vrlo zanimljive strane", poručila je Švaljek.

Piknik počinje u 10 sati, a zadnja aktivnost predviđena je za 19 sati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara