Afrička avantura britanskih prinčeva: Na motorima će proći 1600 kilometara

Afrička avantura britanskih prinčeva: Na motorima će proći 1600 kilometara

"AVANTURA života", tako su opisali princ William i princ Harry odluku da na utrci motorima prođu 1600 kilometara južnom Afrikom. Sve to, naravno, ima i humanitarni karakter, kao što smo i naviknuli od djece pokojne Lady Di.

"Harry i ja smo prije godinu dana odlučili sudjelovati u ovoj utrci jer je mješavina avanture i milosrđa. Iznimno je važno da ne zaboravimo što se ovdje događa, kao da pazimo i što se događa kod kuće", rekao je princ William. "Predivno je pomagati ljudima na sve načine i treba osvijestiti ljudima da je sida u Africi još uvijek najveći problem", zaključio je 26-godišnji William.

Princ Harry je u dogovoru s princom Seeisom iz afričke Kraljevine Lesoto prije dvije godine osnovao zakladu Djeca Nelsona Mandele. Prihodi od zaklade namijenjeni su lijekovima u Južnoj Africi i Kraljevini Lesoto. Upravo njihovoj Zakladi i UNICEF-u ide sav prihod od utrke Enduro Africa 2008.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozi će osam dana, 160 kilometara dnevno

Britanski prinčevi imaju vojnu školu i spremni su na teške zadatke, no dosad nisu imali ovakav fizički izazov - proći 1600 kilometara motorima. William i dvije godine mlađi Harry nadaju se da će skupiti dovoljno tisuća dolara, ali i da će imati priliku učvrstiti bratsku vezu. "Ne provodimo dovoljno vremena zajedno, siguran sam da se većina braće uspijeva družiti. Zbog posla i obaveza se rijetko viđamo, a ovo nam je super prilika za to", rekao je Harry jučer prije početka utrke. Osamdeset motorista će voziti osam dana, putovat će u grupama od desetero, a dnevno planiraju proći 160 kilometara. 

E.D.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara