Ako se želite pridržavati novogodišnjih odluka, ovu riječ morate izbaciti iz svog rječnika

Ako se želite pridržavati novogodišnjih odluka, ovu riječ morate izbaciti iz svog rječnika

Ilustracija: Instagram

NOVU godinu mnogi doživljavaju kao novi početak i priliku da u svom životu neke stvari promijene nabolje. Upravo zbog toga donosimo razne novogodišnje odluke, no često se dogodi da se tih odluka pridržavamo kraće vrijeme, a zatim se vratimo starim navikama.

Najčešći je problem u tome da smo si postavili nerealistične ciljeve za koje brzo gubimo motivaciju, no ponekad se radi o tome kako smo se postavili prema sebi, piše Metro.

13 stvari kojih se morate riješiti u 2018. 

Ponekad već i način kako se sebi obraćamo u vezi naših ciljeva može činiti veliku razliku i popraviti nam izglede za uspjeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Erin Falconer, autorica knjige "How to Get Sh*t Done", savjetuje da riječ "trebam" izbacite iz svog rječnika. Ona smatra da riječ "trebam" implicira obavezu te je kao takvu najčešće povezujemo s osjećajem srama, krivnje i nedostatka odlučnosti.

4 tipa novogodišnjih odluka i 1 razlog zašto ih trebate donijeti i vi

Savjetuje da umjesto rečenice "Trebam održavati stan čistim" kažete sebi "Očistit ću stan" i tako izbacite podsvjesnu opciju odustajanja. Na taj ćete sebe programirati da zadatak ne doživljavate toliko kao obavezu, već kao nešto što zaista želite učiniti.

"Rijetko kažemo da trebamo učiniti nešto čemu se veselimo", objasnila je ona.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara